Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας : Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στην εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ στην ΛΑΡΚΟ.

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι στην Γ.Σ. στις 23/5/2018 Τετάρτη και ώρα 12:00 στο Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Με ευθύνη της Κυβέρνησης και της διορισμένης από αυτήν Διοίκησς της ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι που σήκωσαν στην πλάτη τους όλο το προηγουμενο διάστημα την παραγωγή, τις μεγάλες επισκευές και ζημιές στην ΛΑΡΚΟ, είτε είναι τελείως απλήρωτοι, όπως οι εργαζόμενοι της εργολαβίας ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, είτε κακοπληρωμένοι όπως είναι οι εργαζόμενοι της ίδιας της ΛΑΡΚΟ που είδαν τις ήδη μικ΄ρες αποδοχές τους κατά 20% μικρότερες λίγο χαμηλής παραγωγής.

Όλα αυτά που βιώνουμε στην ΛΑΡΚΟ είναι σχέδια που υλοποιούν οι σημερινοί Κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και χθεσινοί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Σχέδια που θέλουν να τα παγιώσουν γιατί έτσι λέει η Ε.Ε., έτσι απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που διεκδικούν το φιλέτο ΛΑΡΚΟ.

Από αυτήν την άποψη οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μόνιμοι και εργολαβίες, “τακτικό και έκτακτο” προσωπικό πρέπει να ενημερωθούν καλά για το περιεχόμενο του “στρατηγικού σχεδίου” που ετοιμάζει άμεσα να εφαρμόσει η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και χτυπά στο “ψαχνό” όλους τους εργαζόμενους. Να ενημερωθούν για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ που ετοιμάζουν και αν υλοποιηθεί θα χειροτερέψει ριζικά η ζωή μας. Να ενημερωθούν για την θετική δράση του Συνδικάτου μας σε αυτές τις συνθήκες. Πρέπει να αποφασίσουμε την αντεπίθεση στα σχέδια τους, την διεκδίκηση υλοποίησης τψν δικών μας δίκαιων αιτημάτων.

 Σε αυτήν την βάση συζήτησε στις 14/05/2017 το Δ.Σ. του Συνδικάτου μας και αποφάσισε :

1. Να κάνει άμεσα καταγγελία στο ΣΕΠΕ Λαμίας για την απλήρωτη εργασία των συναδέλφων στην ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ (ήδη έγινε αυτό την ίδια μέρα και ώρα).

2. Αν η ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ δεν πληρώωσει μέχρι και την Τετάρτη 16/5,, την Πέμπτη 17/5 θα πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους μέλη μας στην εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στα γραφεία της και δεν θα κάτσει κανένας υπερωρία σε ΄λλη την διάρκεια της ημέρας.

3. Αν η ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ δεν πληρώσει μέχρι και την Παρασκευή 18/5 έως και στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί 2ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πύλη από τις 12:00 ώς τις 14:00 από τους εργαζόμενούς της.

4. Αν η ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ δεν πληρώσει μέχρι και την Παρασκευή 18/5 το απόγευμα, στις 21/5 Δευτέρα συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση ανά βάρδιας που έχει προκηρύξει το Σωματείο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ για τον παραπάνω λόγο. (Την απόφαση αυτήν την πήραμε μετά από την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ χθες ώρα 22:00)

5.  Την Τετάρτη 23/5/2018 και ώρα 12:00 στο Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ Θα πραγματοποιηθεί Γ.Σ με θέμα « συνολική ενημέρωση των εργαζομένων και προετοιμασία της Πανεργατικής απεργίας στις 30/5 με περιεχόμενο τις ανάγκες των εργαζομένων»

Διεκδικούμε :

  •  Να σταματήσει κάθε ενέργεια από την κυβέρνηση που οδηγεί την ΛΑΡΚΟ στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση.
  • Να μην εφαρμοστεί το αντεργατικό «στρατηγικό σχέδιο της Διοίκησης».
  • Έξω από την ΛΑΡΚΟ οι δουλέμποροι εργολάβοι. Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από όλες τις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ.

  • Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στην εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤYΛ.

  • Να συμμορφωθεί η ΛΑΡΚΟ, να καταβάλει στους εργαζόμενους τις καταπατημένες τριετίες και τα χρήματα των αναβαθμίσεων.

  • Να καταβάλει τώρα όλα τα χρήματα που χρωστά στο ασφαλιστήριο συνταξιοδοτικό συμβόλαιο.

  • Να δώσει τα σπίτια στον οικισμό στους εργαζόμενους και να μην χρησιμοποιεί την περιουσία των εργαζομένων για εξαγορά ψήφων.

  • Να υπογραφεί νέο ιατροφαρμακευτικό συμβόλαιο που να παρέχει πλήρη 100% κάλυψη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στα μέλη των οικογενειών τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εργαζόμενους.

  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, επάνδρωση του ιατρείου με όλες τις ειδικότητες γιατρών, νοσοκόμους, οδηγούς ασθενοφόρων, φαρμακευτικά υλικά και ιατρικά μηχανήματα.

  • Να μετατεθούν οι εργαζόμενοι που έχουν σακατευθεί με ευθύνη τις ΛΑΡΚΟ σε ελαφρότερα πόστα εργασίας.

  • Να υπογραφεί Επ.Σ.Σ.Ε που να περιέχει όλα τα παραπάνω.

  • Να καταργηθούν με ένα νόμο και ένα άρθρο όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστέοι νόμοι.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...