Τρίτη, Σεπτέμβριος 25

Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας : Απλήρωτοι εργαζομενοι στην ΛΑΡΚΟ

Μέχρι χθές μας έλεγαν «κάντε υπομονή γιατί οι τιμές του Ni είναι χαμηλές».

Σήμερα που οι τιμές ανεβαίνουν καθημερινά μας λένε πως έχουν «πρόβλημα ρευστότητας, πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κλείνει την ΛΑΡΚΟ».

Και χθές και σήμερα με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων η ΛΑΡΚΟ παράγει με φουλ τις μηχανές, μεγάλα μονοπώλια του κλάδου περιμένουν στην ουρά για να προμηθευτούν Σιδηρονικέλιο. Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι παρήγαγαν και παράγουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και για αντίτιμο «παίρνουν»:

  • Απλήρωτη εργασία από τους δουλεμπόρους εργολάβους, όπως χαρακτηριστικά βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοστασίου.

  • Μη καταβολή, τριετιών, Β.Μ. και χρημάτων από τις αναβαθμίσεις, παρά τον έλεγχο και την διαπίστωση από το ίδιο το Σ.ΕΠ.Ε.

  • Εργασία χωρίς ουσιαστικό μέτρο υγιεινής και ασφάλειας.

Απαιτούμε.Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την διορισμένη από αυτήν Διοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να…

  1. Εξοφληθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες.

  2. Να διωχθούν όλοι οι δουλέμποροι και οι εργαζόμενοι από τις εργολαβίες να ενσωματωθούν όλοι ( συντήρηση, καθαρισμοί, σεκιούριτι και καθαρίστριες ) στην ΛΑΡΚΟ.

  3. Να γίνουν νέες προσλήψεις για την ασφάλεια και υγιεινή της εργασίας.

  4. Να καταβληθούν όπως καταγράφει και το Σ.ΕΠ.Ε. τριετίες, Β.Μ. και χρήματα στις αναβαθμίσεις με αναδρομική ισχύ.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ανεξάρτητα με την σχέση εργασίας που έχουν, να συσπειρωθούν στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας και να παλέψουμε όλα τα παραπάνω μέσα από την διεκδίκηση υπογραφής ΕΠ.Σ.Σ.Ε..

Σταθμός για την συνέχιση της δράσης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 22/03 στις 12.00 στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ

Comments are closed.