Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας : Οι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας δεν έχουν καμία θέση στην πόλη μας

Δημοσιεύτηκε στις

Άκρως προκλητική και επικίνδυνη κρίνεται η ενέργεια του Δημάρχου της Θήβας και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να προσκαλεστεί, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις εκδηλώσεις μνήμης για την 28η Οκτώβρη, ο Χρυσαυγίτης Βουλευτής Καρακώστας.

Οι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας δεν έχουν καμία θέση στην πόλη μας. Αυτοί ήταν που «χθες» κυνηγούσαν και σκότωναν κάθε αγωνιστή και αντιστασιακό, κάθε άνθρωπο που πάλευε για την απελευθέρωση της πατρίδας του.

Αυτοί είναι που «σήμερα» επιτίθενται σε πρωτοπόρους εργάτες και σε μετανάστες, σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα.

Η συνοδεία του συγκεκριμένου Βουλευτή ήταν που επιτέθηκε άνανδρα και απροκάλυπτα πέρσι τέτοια εποχή σε συναγωνιστή Θηβαίο πολίτη, που τόλμησε να σηκώσει ανάστημα και να διαμαρτυρηθεί ενάντια στα ναζιστικά αποβράσματα.

Ο εργατόκοσμος της Θήβας έχει γνώση από δαύτους. Είναι δηλωμένοι απόγονοι του Χίτλερ και των γερμανοτσολιάδων, και σαν τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Ο φασισμός – ναζισμός είναι ξένος προς τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το ίδιο και κάθε πολιτικό μόρφωμα τέτοιου είδους, όπως η Χρυσή Αυγή.

Τα σωματεία και το Ε.Κ.Θ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να μη δεχθούν να σταθούν δίπλα με τους θύτες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η καταδίκη τέτοιων γεγονότων και πρακτικών πρέπει να εκφραστεί από όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό της Θήβας.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν σήμερα οι συνταξιούχοι της Αττικής μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, συνεχίζοντας...

Αλληλεγγύη στη Γενική Απεργία στην Πορτογαλία στις 3 Ιούνη

Το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα της Ελλάδας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Αλιβέρι

ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 23/5/2026 στην αίθουσα του εργατικού...