Τετάρτη, 29 Ιουνίου

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος : Να παρθεί πίσω το μέτρο της διαθεσιμότητας στην Χαλυβουργία

0

Συνάδελφοι

Η κατάσταση του κλάδου της Χαλυβουργίας στην  Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη ,με την κάθετη πτώση της παραγωγής, είναι αποτέλεσμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Οι βιομήχανοι του κλάδου αφού θησαύρισαν τα προηγούμενα χρόνια από την καπιταλιστική ανάπτυξη, σήμερα ζητάνε από εμάς τους εργάτες να μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης, λες και μοιραζόμασταν τα πλούτη τους τις καλές μέρες.

Η πάλη για μικρές τιμές ρεύματος που μας καλούν  να δώσουμε οι συμβιβασμένες – εργοδοτικές πλειοψηφίες σε ΠΟΕΜ, ΕΚΕ-ΔΑ και ΓΣΕΕ, είναι πάλη για αύξηση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχάνων, όπως δηλαδή ήταν πιο πριν και οι απολύσεις , οι μειώσεις μισθών,  η διάλυση των εργασιακών σχέσεων κ.τ.λ.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι βιομήχανοι στο κυνήγι της ανταγωνιστικότητας για να προωθούν τα εμπορεύματά τους στις αγορές , πιέζουν για όλο και περισσότερα προνόμια και για ολοένα και φθηνότερη εργατική δύναμη.

Να θυμίσουμε άλλωστε ότι οι ακριβές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας της ΕΕ και των κυβερνήσεων που οι μονοπωλιακοί όμιλοι επέβαλαν, έχουν άμεση σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της λειτουργίας κι άλλων ιδιωτικών μονάδων παραγωγής ενέργειας. Ο ΣΕΒ και οι Βιομήχανοι στο μέταλλο τότε πανηγύριζαν , τώρα που τα κέρδη άλλων μονοπωλίων ( αυτά της ενέργειας ) βλάπτουν τα δικά τους διαμαρτύρονται.

Για εμάς από την πείρα μας είναι ξεκάθαρο ότι όποιες μειώσεις τιμολογίων γίνουν από τους ιδιώτες της ενέργειας, αυτοί θα μετακυλήσουν το κόστος στα  τιμολόγια των λαϊκών στρωμάτων, ενώ δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να ανακόψουν την επίθεση των εργοδοτών στα δικαιώματα μας.

Να γιατί οι Χαλυβουργοί εργάτες πρέπει να πάρουν στα δικά τους χέρια την οργάνωση του αγώνα. Να πορευτούν με τα δικά τους ταξικά αιτήματα, ενάντια στους καπιταλιστές του κλάδου και στην κυβέρνηση που τους στηρίζει, γυρίζοντας την πλάτη στους αυλικούς των εργοδοτών που χρησιμοποιούν την πλειοψηφία τους σε ΠΟΕΜ, ΕΚΕ-ΔΑ και ΓΣΕΕ, για να δέσουν τους εργάτες στο άρμα των συμφερόντων των βιομηχάνων. Να γιατί οι χαλυβουργοί εργάτες πρέπει να υπερασπίσουν το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων και των απολυμένων του κλάδου. Να διεκδικήσουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε έναν κλάδο με αυξημένους κινδύνους για «ατυχήματα», εξαιτίας και της εντατικοποίησης της δουλειάς.

 

Οι πλειοψηφίες σε ΠΟΕΜ, ΕΚΕ-ΔΑ, ΓΣΕΕ δεν θέλουν και δεν μπορούν

να οργανώσουν την πάλη των Μεταλλεργατών

κόντρα σε Κυβέρνηση – Τρόικα – Βιομηχάνους

 

Είναι επικίνδυνοι – απομονώστε τους – εγκαταλείψτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτές τις παρατάξεις . Είναι η 5η φάλαγγα στο εργατικό κίνημα .

 

Να θυμηθούμε τι μας έλεγαν , όταν οι συνάδελφοι της Χαλυβουργίας Ελλάδας έδιναν τον τιτάνιο απεργιακό αγώνα τους για εννέα μήνες;

Μιλούσαν για τυφλή σύγκρουση, έλεγαν ότι οι απεργίες κλείνουν τα εργοστάσια, καλούσαν σε υποταγή στις ορέξεις του Μάνεση για απολύσεις και μειώσεις μισθών για να σωθεί η επιχείρηση.

Σήμερα που ο Μάνεσης έχει προχωρήσει σε μειώσεις, απολύσεις και απειλεί με οριστικό λουκέτο, τι έχουν να πουν;;

Στην Χαλυβουργική έπεισαν για μειώσεις προσωπικού και αποδοχών για να σωθεί το εργοστάσιο, αλλά παρ όλα αυτά σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο φάσμα της διαθεσιμότητας και την απειλή του οριστικού κλεισίματος.

Πάντα, δήθεν για να σωθεί το εργοστάσιο καλούσαν τους εργαζόμενους να προσκυνήσουν τις ορέξεις των βιομηχάνων.

ΣΗΜΕΡΑ καλούν σε αγώνα για φθηνή ενέργεια , για να σωθούν δήθεν τα εργοστάσια.

Πως θα σωθεί όμως η Χαλυβουργία στη χώρα μας όταν η ΕΕ κλείνει την Αμυντική και την Ναυπηγική Βιομηχανία , όταν η κρίση έχει Βουλιάξει τον κατασκευαστικό κλάδο;

ΠΟΙΟΣ κλείνει τελικά τα εργοστάσια; Οι απεργίες, οι αγώνες των εργαζομένων και οι κατακτήσεις μας; Ή ο λυσσαλέος ανταγωνισμός των μονοπωλίων και το κυνήγι για την εξασφάλιση του μεγίστου δυνατού κέρδους, το οποίο όταν δεν εξασφαλίζουν το πατσίζουν πετώντας εμάς και τις οικογένειες μας σαν στημένες λεμονόκουπες στα αζήτητα!!!!!

 

Υπονομεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων , αρνούμενοι να προχωρήσουν σε οργάνωση ενιαίου αγώνα των Μεταλλεργατών εδώ και χρόνια. Υπονομεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων ακόμα και όταν εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις , αφού καλούν τους Μεταλλεργάτες να στρατευθούν όχι κάτω από τα δικά τους αιτήματα με βάση τις δικές τους ανάγκες, αλλά κάτω από τις απαιτήσεις των Βιομηχάνων και των κερδών τους .

Καλούν σε στήριξη (εδώ δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα) των Βιομηχάνων (Χαλυβουργίες – Αλουμίνια ) , με φθηνή ενέργεια .

Να παλέψουν οι χιλιάδες Μεταλλεργάτες δηλαδή που δεν θα έχουν φέτος να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης να ζεστάνουν τα παιδιά τους ή που ζουν με κομμένο ρεύμα , όχι για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής της οικογένειάς τους αλλά για να έχουν οι Βιομήχανοι φθηνό ρεύμα .

Όλοι μια γροθιά για να ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών να μας μετατρέψουν στους σκλάβους του 21ου Αιώνα.

Με την οργάνωση της πάλης μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες των κοινών ταξικών μας συμφερόντων, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Πρέπει, να συντονιστούν οι δράσεις μας άμεσα ώστε να καταφέρουμε:

  • Να δώσουμε την μάχη ενάντια στο απαράδεκτο μέτρο της διαθεσιμότητας και στις επιδιώξεις για μαζικές απολύσεις. 
  • Να υπάρχουν κοινές προσπάθειες σε κάθε χώρο δουλειάς. Ενιαία αντίδραση και υπεράσπιση του κάθε εργαζόμενου που δέχεται επίθεση. Κανείς μόνος του.
  • Οργάνωση όλων των εργαζομένων στα σωματεία και Συγκρότηση Σωματειακών Επιτροπών και Επιτροπών Αγώνα παντού.
  • Να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να οργανώσουμε τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής εργασιακών σχέσεων.
  • •                     Αγώνας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων Μεταλλεργατών και των οικογενειών τους. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη.
  • •                     Ενιαία να απαντήσουμε στην διαρκή προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη μας. 

 

 

Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα λύσει το δικό του

πρόβλημα, ενώ οι υπόλοιποι θα εξαθλιώνονται.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.