Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Η στάση όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα , δίνει αέρα στους εργοδότες καθημερινά να αδιαφορούν για τις ζωές των εργαζόμενων

Δημοσιεύτηκε στις

Η λειτουργία των μικτών Επιτροπών Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είναι μια κατάκτηση των εργαζόμενων η οποία συνέβαλλε στο να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, με σημαντικά αποτελέσματα στη δράση τους.

Από την δημιουργία τους μέχρι και σήμερα, εφοπλιστές και εργολάβοι, έχοντας σύμμαχους και τις Κυβερνήσεις, προσπάθησαν με μια σειρά μεθοδεύσεις να υπονομεύσουν την δράση τους, την λειτουργία τους , να τις απαξιώσουν, για να μπορούν να αλωνίζουν στον χώρο και προκειμένου να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους , να βάζουν καθημερινά την ζωή των εργαζόμενων σε κίνδυνο.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων που συμμετέχουν στις Επιτροπές έχουν δεχτεί απειλές από την εργοδοσία , όταν κατά την διάρκεια των ελέγχων κατήγγειλαν την έλλειψη των απαιτούμενων μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, όταν διαπιστωνόταν ότι υπήρχαν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και μια σειρά άλλες παραβάσεις που προκύπτουν καθημερινά.

Τελευταίο κρούσμα είναι το περιστατικό που συνέβη μέσα στο Λιμεναρχείο του Περάματος την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 , το μεσημέρι.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου που γινόταν στο πλοίο STRATEGICENDEAVOR , όπου μεταξύ άλλων εργαζόταν και το συνεργείο της επιχείρησης ΧΙΛΙΟΣ Α. , διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ήταν ανασφάλιστος.

Στην διαδικασία της σύνταξης του δελτίου ελέγχου που βεβαίωνε την παράβαση, μέσα στο Λιμεναρχείο Περάματος, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στην μικτή Επιτροπή Ελέγχου, απειλήθηκε ευθέως από τον παραπάνω εργοδότη για την ζωή της οικογένειας του και του ίδιου.

Άμεσα καταγγέλθηκε το παραπάνω περιστατικό , αφού επαναλαμβάνουμε ότι έγινε μέσα στο Λιμεναρχείο Περάματος, ειδοποιήθηκε ο Εισαγγελέας και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τον παραπάνω εργοδότη , χωρίς βέβαια μέχρι στιγμής να συλληφθεί.

Από την πλευρά των Σωματείων μας δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε την εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας , μέσα από την λειτουργία των μικτών Επιτροπών Ελέγχου .

Κατά την γνώμη μας η στάση όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα , δίνει αέρα στους εργοδότες καθημερινά να αδιαφορούν για τις ζωές των εργαζόμενων , έχοντας τα τραγικά αποτελέσματα που κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνωρίζει.

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...