Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας : Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Δημοσιεύτηκε στις

Με καταστολή και συλλήψεις εργαζομένων που μάχονται για τα δικαιώματά τους αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη δίκαιη ανάπτυξη. Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους ήρθαν αντιμέτωποι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ πρώην Καρυπίδης (στα Ιωάννινα), μετά από μηνύσεις που υπέβαλε η εργοδοσία των MarketIn. Να σημειώσουμε πως το έγκλημα των εργαζομένων ήταν ο αγώνας τους για την επαναπρόσληψη τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στο μεταξύ το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται, με την αστυνομία να αναζητά κι άλλους εργαζόμενους στους οποίους υπεβλήθησαν μηνύσεις.

Οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιον η κυβέρνηση στήνει στον τοίχο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ποιανού. Για το ρόλο που παίζει η αστυνομία όταν καλείται να έρθει αντιμέτωπη με εργάτες που αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές που τους οδηγούν στην απληρωσιά, την ανεργία, την ανασφάλεια. Για το ρόλο του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού που απαξιώνοντας κάθε αγωνιστική κίνηση των εργαζομένων, έρχεται και τους χαϊδεύει τα αυτιά λέγοντας ‘πάλι καλά που έστω κάποιοι από τους εργαζόμενους του Καρυπίδη προσλήφθηκαν από τα MarketIn και παίρνουν αυτά τα ψίχουλα’.

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία όχι μόνο δεν πήρε μέτρα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ πρώην Καρυπίδης, όχι μόνο δεν πήρε μέτρα για την προστασία τους από τράπεζες, ΔΕΗ και εφορία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, αλλά σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων νομιμοποιεί τους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και ξηλώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει απομείνει.

Δίνει προνόμια στους μεγαλοεργοδότες και τσακίζει τους εργαζόμενους. Άλλωστε και ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης που πάνε να περάσουν τώρα με την 3η αξιολόγηση, είναι πάγιο αίτημα των μεγάλων επιχειρηματιών. Η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018 είναι καθρέφτης της πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα MarketIn αλλά και όλους τους εμποροϋπαλλήλους να υψώσουν το ανάστημά τους! Να αψηφήσουν την τρομοκρατία της εργοδοσίας, το φόβο να μη χάσουν τα ψίχουλα που τους πετάνε για μισθό και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε όσους τους κλέβουν τη ζωή. Να καταγγείλουν δημόσια την εργοδοσία των MarketIn και την κυβέρνηση που οδήγησαν τους συναδέλφους από τα Ιωάννινα στο αυτόφωρο. Καμία ανοχή στα μέτρα καταστολής! Καλούμε επίσης τα σωματεία της Πιερίας και το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης να καταδικάσουν τις συλλήψεις των 11 (μέχρι στιγμής) εργαζομένων και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Πάνε να φιμώσουν με γκλομπ και τρομοκρατία τη φωνή της εργατικής τάξης.

Οργάνωση και αγώνας για να σταματήσουν οι διώξεις κάθε εργαζόμενου, υπογραφή ΚΣΣΕ, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας περιορισμός στη συλλογική δράση. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και δίνουμε απάντηση με απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

 

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...