Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRANDRESORTLAGONISI

Δημοσιεύτηκε στις

Από την αρχή της σαιζόν η εργοδοσία στο “GrandResortLagonissi” έχει βάλει χέρι στα λεφτά στα λεφτά των εργαζομένων, αυτά που δίνουν οι πελάτες ως ανταμοιβή για την σκληρή δουλειά τους.

Δε φτάνει λοιπόν που οι εργαζόμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα εποχικά ξενοδοχεία της Αττικής , τα προηγούμενα χρόνια με την πανδημία δεν είχαν καθόλου εισόδημα και ζούσαν με τα ψίχουλα που μοίρασε η κυβέρνηση για λίγους μήνες. Δε φτάνει που ξεκίνησε η σεζόν με πολύ λιγότερο προσωπικό με αποτέλεσμα να δουλεύουν 12ωρα και 16ωρα, χωρίς ρεπό, η εργοδοσία επεμβαίνειμέχρι και στα φιλοδωρήματα , που εδώ και δεκαετίες έχει καθιερωθεί ως ένα έξτρα εισόδημα των εργαζομένων και που ανήκουν αποκλειστικά σε αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα η εργοδοσία κρατάει τα φιλοδωρήματα που δίνονται ηλεκτρονικά (κάρτες κ.λπ.) και εδώ και τρείς μήνες δεν τα δίνει στους εργαζομένους, με το έτσι θέλω.
Μάλιστα η εταιρεία που ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία , αγνοεί μέχρι και τις συστάσεις της επιθεώρησης εργασίας κάνοντας επίδειξη εργοδοτικής ισχύος , έχοντας από ότι φαίνεται και την ανοχή του κράτους , μιας και κυβερνητικά και άλλα στελέχη του κρατικού μηχανισμού πηγαινοέρχονται εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Τα φιλοδωρήματα ανήκουν στους εργαζόμενους και σε κανέναν άλλο. Η εργοδοσία δεν έχει καμία δουλειά να ανακατεύεται. Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας στο ξενοδοχείο και θα είμαστε στο πλευρό τους σε όλες τις κινητοποιήσεις και προσπάθειες που θα οργανώσουν από δω και πέρα για να δικαιωθούν και να πάρουν τα λεφτά που παράνομα τους παρακρατεί η εταιρεία.

Απαιτούμε τώρα να δοθούν όλα τα φιλοδωρήματα που εδώ και τρείς μήνες η εταιρεία έχει παρακρατήσει.



Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...