Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων – Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΓΩΝΑΣ ενάντια στο κάθε μορφής δουλεμπόριο των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης και των εργολαβικών συνεργείων.
Η κατάργηση τέτοιας μορφής σύγχρονης δουλείαςείναι υπόθεση ΟΛΩΝ!!!

Είναι μύθος ότι οι ανάγκες των επιχειρήσεων δεν είναι ίδιες όλο τον χρόνο γι’ αυτό και δεν χρειάζεται «μόνιμο προσωπικό». Η αλήθεια είναι ό τ ι ο ι ελαστ ι κές εργασι α κές σχέσει ς νομοθετήθηκαν για να αυξάνουν οι εργοδότες τα κέρδη τους.
Είναι ψέματα ότι το «κόστος» του κάθε εργαζόμενου είναι πολύ ψηλό από μισθούς και εισφορές και οι επιχειρήσεις δεν «βγαίνουν». Η αλήθεια είναι ότι οι μισθοί μειώθηκαν πάνω από
40%. Η ανασφάλιστη δουλειά -νόμιμη και παράνομη- έχει εξαπλωθεί παντού.
Όλες αυτές οι σχέσεις εργασίας ικανοποιούν τις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας, γιατί εξασφαλίζουν για αυτήν εργαζόμενους που δεν κοστίζουν!

Τα μεροκάματα είναι μικρότερα και ο μισθός είναι χαμηλότερος. Με τα δουλεμπορικά συνεργεία έχουν εργαζόμενους που τους κοστίζουν 3 ευρώ την ώρα!! Έτσι στην πράξη ξεμπερδεύουν με τις
Συμβάσεις. Όλες αυτές οι σχέσεις εργασίας εξασφαλίζουν για τη μεγαλοεργοδοσία εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Το δικαίωμα στην μητρότητα, οι άδειες, τα ωράρια, το δικαίωμα στην πληρωμή ή επιδότηση της ασθένειας αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός.
Οι καμαριέρες κάνουν περισσότερα δωμάτια από τις μόνιμες, δουλεύουν με άλλο ωράριο, χωρίς διάλειμμα. Ο σερβιτόρος ή ο μάγειρας δεν ξέρει πόσα μεροκάματα θα κάνει το μήνα, πόσο
εισόδημα θα φέρει σπίτι του, πότε θα ξεκινήσει και πότε θα τελειώσει τη δουλειά κάθε μέρα που έχει την «τύχη» να εργαστεί.
Ταυτόχρονα παίζουν με την ελπίδα, τάζοντας ότι «ο καλύτερος θα παραμείνει στην δουλειά», «θα γίνει μόνιμος» και άλλα τέτοια. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να κάνουν πιο εντατική την
εργασία μας, να βγάζουμε περισσότερη δουλειά και περισσότερα κέρδη. Και μόλις πάψουν να μας έχουν ανάγκη, μας ξαναπετούν στην ανεργία.
Θέλουν να «τρωγόμαστε» μεταξύ μας για μια θέση δουλειάς. Βάζουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων μέσα στους χώρους δουλειάς. Μέ χρι ν α γ νωρίσουμε τους συναδέλφους μας φεύγουμε. Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε «που να μπλέκω τώρα με το συνδικάτο», «θα με βάλουν στο μάτι και δεν θα με ξαναπάρουν για δουλειά». Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι τα τσιράκια των αφεντικών μας συμβουλεύουν να μην κάνουμε παρέα με τους μόνιμους.

Φτάνει πια! Καιρός να ακουστεί η δική μας φωνή! Οργανώσου στο Συνδικάτο σου!
Στις 20 Ιούλη απεργούμε απαιτώντας μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

 

 Απαιτούμε

  • Κατάργηση όλων των δ ο υ λ ε μ π ο ρ ι κώ ν συνεργ ε ί ων , των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ίση αμοιβή – ίση δουλειά για όλους. Τήρηση του 5νθήμερου – 8ωρου.
  • Καμιά απόλυση.
  • Κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν με θέσεις μόνιμης, αποκλειστικής και π λ ή ρ ο υ ς απασχόλησης.
  • Πληρωμή όλων των επιδομάτων, δώρων, υ π ε ρ ω ρ ιών , τ η ς νυχτερινής εργασίας.
  • Α ν α γ ν ώ ρ ι σ η συνδικαλιστικών και δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ώ ν ελευθεριών σε όλους.
  • Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Μέτρα προστασίας για όσους δουλεύουν σε βαριές ανθυγιεινές εργασίες.

Να μη δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι. Να μην συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα.
Να απορρίψουμε τον β ά ρ β α ρ ο δ ρ ό μ ο ανάπτυξης που φέρνει μόνο φτώχεια, ανεργία, πολέμους και δυστυχία.

Υ π ά ρ χ ο υ ν ό λ ε ς ο ι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τ ι ς σύγχρονες ανάγκες μας, μιας και ο πλούτος που παράγουμε είναι τέτοιος που μπορεί να εξασφαλίσει σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους. Με μισθούς που θα καλύπτουν κάθε πλευρά της ζωής των οικογενειών μας., χωρίς διακρίσεις σε νέους και παλιούς, χωρίς δ ι α χ ω ρ ι σ μ ο ύ ς σ ε μόνιμους και έκτακτους. Να πάρουμε το δρόμο της οργάνωσης στο Συνδικάτο, της πάλης για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση.

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...