Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού : Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. ΄Ολοι στο συλλαλητήριο τη Πέμπτη 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

Προσυγκέντρωση του κλάδου 6μμ πλατεία Κάνιγγος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Ο ερχομός της τρόϊκα για άλλη μια φορά στην Αθήνα αυτό σηματοδοτεί.

Με αφορμή τη 3η αξιολόγηση ετοιμάζουν τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θέλει να βάλει νέα εμπόδια στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία.

Γνωρίζουν πως ότι η “δίκαιη ανάπτυξη” που μας διαφημίζουν σημαίνει τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, το μοίρασμα της φτώχειας, τη διαιώνιση των μισθών πείνας, τη κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Σημαίνει ότι θα υλοποιηθούν στο ακέραιο όλες οι απαιτήσεις του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ σχετικά με τη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την ακόμα παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων, για να συνεχιστεί η μεγάλη κερδοφορία που έχουν τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στο δικό μας κλάδο.

Ταυτόχρονα είναι το λιγότερο πρόκληση για μας τους εργαζόμενους η συμφωνία Τσίπρα – Τράμπ στις ΗΠΑ για ακόμα πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια. Μπλέκουν τη χώρα πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Μας υποχρεώνουν σε νέες θυσίες για υλοποιούν τις «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των «F-16», για τον οποίο θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ, υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι  δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας.

Η διάθεση του 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και οι νέες συμφωνίες δισ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή την αναβάθμιση του στόλου των F16, προστίθενται πάνω στα 3 δις ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε νατοϊκούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

Απαντάμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία σε κάθε ξενοδοχείο και κέτερινγκ, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σε κάθε εργατικό-λαϊκό σπίτι, να οργανώσουμε την άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.

Διεκδικούμε:

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.

  •  Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

  •  Υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων σε Ξενοδοχεία, Επισιτισμό και Ζαχαρώδη με επαναφορά των απωλειών και ένταξη όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας .

  •  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

  •  Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων,  τις εργατικές διεκδικήσεις.

  •  Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

  •  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

  •  Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

  •   Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

  •  Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...