Συνδικάτου Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας : Συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 14ης Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Κατοπιν συνελευσης του Δ.Σ του Συνδικατου μας αποφασιστηκε ομοφωνα να συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 14ης Δεκέμβρη και στη συγκεντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονικη

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ με βάση το σχέδιο της Ομοσπονδίας μας.
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όλους και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από αυτό. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τις τσακίζουν. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας: Χαιρετισμός στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη (Video) 

Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) κάτω από τον...

Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Για τη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 06.08.2026 η συνάντηση του ΔΣ Συνδικάτου με τον Υπουργό ΠΕΝ κ....

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πέλλας: Εκδήλωση για κανόνες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Το σωματείο μας, καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση στις Τετάρτη 19 Αύγουστου στο πάρκο...