Συγκέντρωση Αλληλεγγύης με το ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία

Το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας, στα πλαίσια συνάντησης συνδικάτων της Μεσογείου που διοργάνωσε μαζί με τη Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία οργάνωσε συγκέντρωση αλληλεγγύης με το ΠΑΜΕ και την απεργία της 14ης Δεκέμβρη στην Ελλάδα.

Στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Εργατικού Κέντρου στο κέντρο της Μασσαλίας οι εργαζόμενοι της Γαλλίας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους ταξικούς αγώνες των εργαζόμενων της Ελλάδας. Σημείωσαν ότι η επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία στην Ελλάδα είναι αντίστοιχη της επίθεσης του γαλλικού κεφαλαίου και των κυβερνήσεων της Γαλλίας που Έχει κλιμακώσει την καταστολή και τις διώξεις αγωνιστών εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Νίκος Θεοδωράκης, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, που ευχαρίστησε το εκ Μασσαλίας για τη πρωτοβουλία του. Ενημέρωσε για τις τακτικές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, για να περάσει σα το κλέφτη το χτύπημα της απεργίας. Σημείωσε ότι η αυτή η εξέλιξη είναι απαίτηση των βιομηχάνων, αλλά και της ΕΕ σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Και κατέληξε ότι με τη σημερινή απεργία δόθηκε μήνυμα «το δικαίωμα στην απεργία δε το παραδίδουμε, είναι δικαίωμα των εργαζομένων της Ελλάδας, της Γαλλίας των εργατών όλου του κόσμου» 

Η συγκέντρωση έκλεισε με τη Διεθνή να παίζει στα Ελληνικά

Comments are closed.