Σημαντική Συμμετοχή Συνδικάτων στο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών

Δημοσιεύτηκε στις

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις Τηλεπικοινωνίες εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους στις Πολυεθνικές εταιρίες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής όπωςHewelletPackard,NOKIA, Vodafone,Ericsson,Telefonica, Alcatel, DeutscheTelekomκ.α. που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας

Είναι κοινή κατεύθυνση των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, οι ελαστικές μορφές εργασίας, το χτύπημα των Συνδικαλιστικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών. Τα μονοπώλια επιτίθενται στα εργασιακά δικαιώματα, για να αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.

Μεγάλη ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη έχουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που για χρόνια καλλιεργούν τη λογική της ταξικής συνεργασίας. Που θέτουν ως στόχο των εργαζομένων την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση δέχονται να θυσιάζουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματα τους, τους μισθούς, ακόμη και τις ίδιες τις θέσεις εργασίας τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόσφατο συνέδριο τηςUNIICTS(Διεθνής Ένωση Συνδικαλιστικών Οργανώσεων σε Επικοινωνίες και Πληροφορική, όπου από την Ελλάδα συμμετέχει η ΟΜΕ-ΟΤΕ) χαιρέτισε εκπρόσωπος της πολυεθνικήςERICSSONη οποία έχει προχωρήσει σε 5000 απολύσεις μόνο για το 2015.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ελλάδα έχουν πρωτοστατήσει για να βάλουν φρένο στην αντεργατική επίθεση. Να προχωρήσουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε αγωνιστική κατεύθυνση, χτίζοντας μαζικά, αγωνιστικά συνδικάτα στα μεγάλα μονοπώλια. Ενώνοντας όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, κόντρα στην διάσπαση που δημιουργούν οι νέες εργασιακές σχέσεις, τοoutsourcing. Για να απομονωθούν οι δυνάμεις της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση προχωράμε με αισιοδοξία, μαζί με σημαντικό αριθμό συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Ευρώπη, αλλά και από την Αφρική, την Ασία, την Μέση Ανατολή στο Διεθνές Συνέδριο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες, την Πληροφορική και τα Τηλεφωνικά Κέντρα, στις 19 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες, ως ένα πρώτο βήμα στον συντονισμό, την οργάνωση και την Αντεπίθεση των εργαζομένων του κλάδου μας.

 

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...