ΣΕΤΗΠ : Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο 21 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 21/02 στην ΟΜΟΝΟΙΑ, 6:30Μ.Μ.

ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ & ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Οι περίφημες αξιολογήσεις & διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα δεν πρέπει να μας αγγίζουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ πιστή στις διαταγές των μονοπωλίων και των οργανώσεων τους (όπως ο ΣΕΒ), «διαρρηγνύει τα ιμάτιά της» για πραγματοποιήσει τις επιθυμίες τους. Και αυτός ο κύκλος των διαπραγματεύσεων, όπως και όλοι οι προηγούμενοι αφορούν ένα πράγμα: πως θα διασφαλιστούν αλλά και θα αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Για αυτό το σκοπό διαλύουν τις ζωές μας. Τώρα θέλουν να περάσουν σε νέο κύκλο μέτρων που θα τσακίσει τις ζωές μας. Θέλουν να μειώσουν το αφορολόγητο όριο, να βάλουν «χέρι» παραπέρα στα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, φέρνουν και άλλες αλλαγές στο φορολογικό, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες.

ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΡΕΣΤΗ Η ΔΙΨΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ

ΜΟΝΟ Η ΠΑΛΗ ΜΑΣ, Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Και με τα μέτρα αυτά , συνέχεια των προηγούμενων, θέλουν να εξασφαλίσουν φθηνούς εργάτες που θα έχουν σκυμμένο το κεφάλι, εργάτες που θα δουλεύουν για να αυξάνουν τα κέρδη τους και θα ζουν με ψίχουλα. Τα ζούμε καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς στον κλάδο μας. Στον Όμιλο ΟΤΕ και τη Vodafone, αλλά και σε άλλες εταιρίες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η επινοικίαση οργιάζουν. Στην Cyta που με τακτική και μέθοδο η εργοδοσία απολύει κάθε λίγο και λιγάκι τους εργαζομένους. Στις εταιρίες της πληροφορικής όπου οι υπερωρίες χτυπούν κόκκινο και πολλές φορές μένουν και απλήρωτες. Στα τηλεφωνικά κέντρα οι εργαζόμενοι δουλεύουν με μισθούς των 300€, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς δικαιώματα.

Σε όλους τους χώρους λίγο πολύ επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας. Οι λεπτομέρειες αλλάζουν μόνο. Όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, χωρίς δικαιώματα, μας υποχρεώνουν να ζούμε μια ζωή χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς δικαιώματα την ώρα και την στιγμή που παράγουμε τεράστια κέρδη για τους εργοδότες μας. Αυτή είναι η ζωή που μας επιβάλλουν.

Ο εκβιασμός από μεριάς εργοδοτών καλά κρατεί, όπως επίσης και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματά που στηρίζουν τους εργοδότες. Μας καλούν να διαλέξουμε την «καλή» ΕΕ ή το «κακό» ΔΝΤ, λες και ένας από τους δυο θα αλλάξουν τις ζωές μας προς το καλύτερο ποτέ. Λες και είναι μηχανισμοί που εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα. Γυρνάμε την πλάτη σε αυτές τις «σειρήνες».

Επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο με τη δική μας οργανωμένη απάντηση. Την Τρίτη 21/02 βγαίνουμε στον δρόμο, διαδηλώνουμε ενάντια στο μέλλον που θέλουν να επιβάλλουν. Βγάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα. Δεν σταματάμε, δεν δείχνουμε εφησυχασμό. Γνωρίζουμε, «πάθαμε» και πλέον μάθαμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

21/02 στις 6:30 μ.μ. στην Ομόνοια

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζ. Υπ. Γεωργίας – Σύλλογος Εργαζ. Υπ. Γεωργίας Αττικής: Όλοι στη συγκέντρωση 1μ.μ. στη Βουλή

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 1/12 12.00-ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ 1...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ακύρωση των αναστολών εργασίας

Άμεση εφαρμογή της απόφαση του Γ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας για την ακύρωση των...

Συνδικάτο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Αττικής και Περιχώρων:Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ -ΕΚΤΡΩΜΑ   ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ  Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για...