ΣΕΤΗΠ : Εργατιά – Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά

Δημοσιεύτηκε στις

Το συνδικάτο μας καταδικάζει την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας που επιβάλλει ποινή φυλάκισης σε τρεις συνδικαλιστές της μικρομεσαίας αγροτιάς για την συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις το 2013.

Είναι μια απόφαση που έρχεται να «δέσει» με όλες τις προηγούμενες καταδίκες, αποφάσεις, απολύσεις, την τρομοκρατία δεκάδων συνδικαλιστών που παλεύουν για τα δίκια της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς. Είναι αποφάσεις που δείχνουν ακριβώς τι φοβάται το κεφάλαιο και οι μεγαλοτσιφλικάδες:

Την πάλη που στρέφεται ενάντια στην ίδια τους την ύπαρξη, την πάλη που αμφισβητεί την κυριαρχία τους, τους μηχανισμούς τους όπως η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Φοβούνται την πάλη χιλιάδων εργατών και αγροτών που ενωμένοι κάτω από τον κοινό αντίπαλο αγωνίζονται με επίκεντρο τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες που έχουμε σήμερα, ανάγκες με βάση την επιστήμη και την τεχνολογία της εποχής μας.

Κόντρα στην προσπάθεια τους να γυρίσουμε ο ένας την πλάτη στον άλλο, τους απαντάμε με ενότητα, με κοινούς αγώνες γιατί ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση προς όφελος μας, να χαράξουμε έναν δρόμο για μια κοινωνία όπου θα είμαστε πραγματικά αφέντες του πλούτου που παράγουμε.

Δεν μας φοβίζουν οι αποφάσεις τους. Ίσα ίσα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση μας.

ΕΡΓΑΤΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

 

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Για το φωτογραφικό υλικό από την εκτέλεση των 200 Κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την εκτέλεση των 200 Κομμουνιστών...

Ανακοίνωση Τοποθέτηση των εκλεγμένων με την Ταξική Ενότητα στο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη,...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Ανοιχτό κάλεσμα στους εργαζόμενους της ‘ΒΙΟΛΑΝΤΑ’

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων μ’ αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από το τραγικό έγκλημα...