Πρόταση ναυτεργατικών σωματείων για απεργία στα πλοία στις 7 Απρίλη και η στάση της ΠΝΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Με πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, με αφορμή τις εξελίξεις που διαμορφώνονται με τα νέα αντεργατικά μέτρα σε εργασιακά, ασφαλιστικό, φορολογικό, συνδικαλιστικά δικαιώματα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με Ε.Ε, ΔΝΤ, σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Σε αυτές τις εξελίξεις οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, πρότειναν για τις 7Απρίλη, Παμπειραϊκή Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική επέκτασης και κλιμάκωσης.

Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, που αποτελούν την πλειοψηφία της Ε.Ε της ΠΝΟ, απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων, παρότι σε συνεδρίαση της στις 24Μάρτη υπήρχε απόφαση για λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων και σ’ αυτά τα πλαίσια έγινε η συνεδρίαση ενώ ήταν και θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, άνεργους, συνταξιούχους, σπουδαστές, να συμμετέχουν στην οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 5 Απρίλη στις 10:30 π.μ στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη, στον Πειραιά στις 6:30 μ.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να αναπτύξουμε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ, για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Διεκδικούμε:

Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.

Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.

Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια την ανεργία την δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Να πληρώσει το κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

4 Απρίλη 2017

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων: Καταγγελία για την σύμβαση με ιδιώτη στην καθαριότητα

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Στις 22/7/26 στο Δημ. Συμβούλιο του Δήμου μας κατατέθηκε μια ώρα πριν ...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Χορήγηση των προβλεπόμενων καλοκαιρινών αδειών σε όλους τους συναδέλφους

Καταγγέλλουμε τα άθλια περιστατικά που έχουν γνωστοποιηθεί στο Σωματείο μας: Για εταιρείες και γραφεία...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετάμε τον Τάσο Γιαννέζο

Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετάμε τον Τάσο Γιαννέζο, συνταξιούχο οικοδόμο και αγωνιστή του συνδικαλιστικού ...