Πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου η συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΒΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου η συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΒΕ με διευρυμένη σύνθεση. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν δίνοντας αγωνιστικό παρών δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες που συμμετέχουν στην ΠΑΣΕΒΕ, εκπρόσωποι από τοπικές και κλαδικές γραμματείες και επιτροπές αγώνα από όλη την Ελλάδα.

Κατά τις εργασίες της συνεδρίασης :

 1. Επιβεβαιώθηκε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά μόνο νέα χρέη, κατασχέσεις και λουκέτα. Η θωράκιση και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων δε χωράει πλάι – πλάι με την ανάκτηση των βαρύτατων απωλειών και τις καθημερινές ανάγκες των οικογενειών των μικρών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων. Μόνος δρόμος η είσοδος στην πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, η προοπτική και ενδυνάμωση της Κοινωνικής Συμμαχίας.

 2.  Μετρήσαμε τα βήματα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στη δουλειά της ΠΑΣΕΒΕ καθώς επίσης και οι νέες απαιτήσεις που διαπιστώνονται στην ανάπτυξη της δράσης. Στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκονται τα σωματεία και οι ομοσπονδίες. Η βελτίωση της λειτουργίας τους σε αγωνιστική κατεύθυνση, το πλαίσιο πάλης τους και η στόχευση τους για ακόμη ποιο μαζικότερες διαδικασίες. Δυναμώνουμε την προσπάθεια μόνιμης και σταθερής δουλειάς για την αναλυτική ενημέρωση των αυτοαπασχολουμένων για τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στη ζωή τους, για την ανάγκη ενίσχυσης της πάλης ενάντια στην εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή, ευρωενωσιακή, κυβερνητική πολιτική.
 3.  Καθορίστηκε σαν ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η ετοιμότητα που πρέπει να έχουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ(ομοσπονδίες, σωματεία, ενώσεις ΕΒΕ, κλαδικές και τοπικές γραμματείες, επιτροπές αγώνα) μπροστά σε κάθε μορφή και περιεχόμενο που θα αποκτήσουν οι επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις.
 4. Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην Π.Α.Σ.ΕΒΕ παίρνουν μεγάλη ευθύνη μπροστά σε κάθε ενδεχόμενη εξέλιξη για την οργάνωση της πάλης. Η δράση των συμβιβασμένων δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ αλλά και ομοσπονδιών, η δημιουργία κλίματος εφησυχασμού, αναμονής και ψεύτικων προσδοκιών και η υπονόμευση κάθε αγωνιστικής πρωτοβουλίας από την μεριά τους, επιβεβαιώνουν τον επιζήμιο ρόλο τους, για τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων.

 5. Το Πανελλαδικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΒΕ καλεί να δυναμώσει η πάλη:

  • Για τη διεκδίκηση αφορολόγητου, ενάντια στις κατασχέσεις και το κυνήγι για τα χρέη.

  • Για τη συνέχιση του Αγώνα, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, με δυναμική παρουσία στην κινητοποίηση 9 Ιουλίου 2017 μαζί με τους εργαζόμενους.

  • Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις στην περιοχή μας και τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Καθώς και την κλιμάκωση της δράσης με τη συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων στις 24 Ιουνίου στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη .

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

 Χαιρετίζουμε την επιτυχημένη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι του...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 18 Ιούνη Όλοι στα δικαστήρια Ευελπίδων

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ, 10:00πμ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Η Αλληλεγγύη μας να γίνει...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας

Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας Όλοι και όλες την Τρίτη 18/6/2024 στις 10.00...