ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ :Όλοι στην αυριανή οργανωτική σύσκεψη στις 10:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ για την απεργιακή προετοιμασία

Δημοσιεύτηκε στις

Σε σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ με αφορμή τη χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας κ.Κουρουμπλή, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά η επιθετικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνέχεια των προκατόχων της, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Τεράστιες οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΠΝΟ συμμετέχοντας σε ατέρμονους «κοινωνικούς διαλόγους», οπλίζοντας την ένταση της επίθεσης εφοπλιστών – κυβέρνησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται το επαίσχυντο σχέδιο υπουργικής απόφασης που οι ταξικές δυνάμεις ανέδειξαν και απαίτησαν την απόσυρση του.

Επιχειρεί να επιβάλλει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 3577/1992 για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές, δίνοντας το δικαίωμα να δρομολογούνται πλοία μεταξύ ελληνικών λιμανιών, ανεξαρτήτου εθνικότητας, μειώνοντας ακόμα παραπέρα τις οργανικές συνθέσεις, διεύρυνση της ανασφάλιστης

εργασίας με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση. Αποτελεί συνέχεια του ν.4150/2013 και των υπουργικών αποφάσεων που έχουν αποδεκατίσει τις οργανικές συνθέσεις στα επιβατηγά πλοία, με τους εφοπλιστές να τις καθορίζουν και να τις επιβάλουν, υπονομεύοντας  ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών.

 Η αιτία που προκαλεί τα προβλήματα των αγροτών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων είναι η πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ΔΝΤ, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, που συνεχίζει να υπηρετεί  και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καταδυναστεύοντας το σύνολο των δικαιωμάτων μας, μας οδηγεί στην όξυνση των ανταγωνισμών και τον πόλεμο. 

Να απομονώσουμε τον μηχανισμό των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, που στήνεται  από περιφερειάρχες και δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,  κατά την προσφιλή τακτική τους, προετοιμάζουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό», όπως έκανε με δήλωση του και ο υπουργός ναυτιλίας, για να υπονομεύσουν την απεργία.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση, συμμετοχή και περιφρούρηση στους καταπέλτες των πλοίων της

24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 18 Απρίλη, με κλιμάκωση της απεργίας. Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, να μην τολμήσουν να υπονομεύσουν  την απεργία.

Όλοι στην αυριανή οργανωτική σύσκεψη στις 10:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, για την απεργιακή προετοιμασία.

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.   «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...