ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ: Η 9ημερη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση είναι παρακαταθήκη για τους ναυτεργάτες και το εργατικό κίνημα

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ χαιρετίζουν τους ναυτεργάτες όλων των κλάδων που με την καθολική – μαχητική συμμετοχή τους στην πολυήμερη Πανελλαδική Απεργία έδεσαν όλα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας.

Η 9ήμερη Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση είναι παρακαταθήκη για τους ναυτεργάτες και το εργατικό κίνημα.

Αναδείχθηκαν για άλλη μία φορά οι φίλοι και οι εχθροί. Αυτοί που μισούν την οργάνωση των ναυτεργατών και της εργατικής τάξης. Την ανάγκη οικοδόμησης κοινωνικής συμμαχίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στα μονοπώλια και το πολιτικό – συνδικαλιστικό τους προσωπικό.

Με την αποφασιστική και πρωτοφανή συμμετοχή των ναυτεργατών στους χώρους δουλειάς και στις συνεδριάσεις της ΕΕ της ΠΝΟ, έγινε κατορθωτό να συνεχιστεί ο απεργιακός αγώνας.

Σήμερα η πλειοψηφία της ΠΝΟ, με 10 έναντι 4άρων πήρε απόφαση για αναστολή της απεργίας.

Οι ναυτεργάτες μέσα από τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα δοκιμάστηκαν, απέκτησαν πείρα, αντιμετώπισαν αποφασιστικά τις δυνάμεις του «κοινωνικού αυτοματισμού», τη φαιά προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που ελέγχονται από το κεφάλαιο, κύρια το εφοπλιστικό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν πρωτοτύπησε. Ακολούθησαν την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων που δημαγωγούν ασύστολα αλλά τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα διαρκώς οξύνονται.

Το ποιος είναι με ποιον και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί καθορίζεται από αυτό που λέει ο λαός «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».

Όσο προσπαθούν να συσκοτίσουν τα προβλήματα μας, να τα διαστρεβλώσουν, να τα υπονομεύσουν, αυτά προβάλουν γιατί  πηγάζουν από την αντιλαϊκή – βάρβαρη πολιτική που ζούμε.

Το κέρδος αυτού του αγώνα είναι η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης των ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων, με κριτήριο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας που διαρκώς χτυπιούνται.

Η απεργία μας βρίσκει αξιόμαχους, με αυτοπεποίθηση για το δίκιο του αγώνα μας, σε πορεία οργάνωσης, αναμέτρησης και ανατροπής.

Με όλες μας τις δυνάμεις προετοιμαζόμαστε και σύντομα θα μας βρουν μπροστά τους.        

 

ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

           Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού...

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής: Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη Δημόσια Υγεία. Το νομοσχέδιο...