Τετάρτη, Σεπτέμβριος 19

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες των αλιευτικών πλοίων «SUN 1» και «SUN 2».

Από καταγγελίες των ναυτεργατών, μέλη των πληρωμάτων των αλιευτικών πλοίων «SUN και «SUN 2», με σημαίες Κίνας της ναυτιλιακής εταιρείας SEVENSEAS, τα οποία βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας 4 μήνες με σοβαρές παρατηρήσεις από επιθεώρηση των λιμενικών αρχών. Οι ναυτεργάτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα:

Στο αλιευτικό πλοίο «SUN βρίσκονται τέσσερις (4) ναυτεργάτες από το Σουδάν, τρεις (3) από την Μαυριτανία και ένας (1) από την Αίγυπτο. Στο αλιευτικό πλοίο «SUN βρίσκονται τέσσερις (4) ναυτεργάτες από το Σουδάν, τρεις (3) από την Μαυριτανία και δύο (2) από την Αίγυπτο.

Οι ναυτεργάτες μέλη των πληρωμάτων των ως άνω αλιευτικών πλοίων είναι απλήρωτοι από το Γενάρη του 2018, με την τροφοδοσία που τους παρέχει η εταιρεία να μην επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών τους.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγιεινής, τα πλοία δεν διαθέτουν κατάλληλες εγκαταστάσεις για να πλυθούν τα πληρώματα, ενώ ηλεκτρική παροχή υπάρχει μόνο από τις 5 μ.μ. έως 1 π.μ.

Τα πληρώματα των πλοίων απαιτούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους και τον επαναπατρισμό τους.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες των αλιευτικών πλοίων «SUN 1» και «SUN 2».

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν . «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Comments are closed.