ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ Θ.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της UP-PRESS για τον αντεργατικό της σχεδιασμό, προχωρώντας σε κατάργηση του τμήματος της παραγωγής, που είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση εργαζομένων συμπεριλαμβάνοντας και τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου -Χάρτου Θανάση Φωτόπουλου.

Η εταιρία, που εξαγόρασε το τμήμα παραγωγής, δεν θα απορροφήσει όλους τους εργαζόμενους, πετώντας στο δρόμο τους υπόλοιπους συμπεριλαμβάνοντας και τον Πρόεδρο του Συνδικάτου.

Η κίνηση αυτή είναι ξεκάθαρη. Θέλουν να φιμώσουν τους εργαζόμενους, κλείνοντας τη φωνή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στον χώρο αλλά και στον κλάδο συνολικότερα, τη μόνη φωνή που παλεύει για το δίκιο του εργάτη και το συμφέρον του. Απομονώνοντας τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα παραμείνουν, τρομοκρατώντας τους να παραμείνουν με σκυμμένο το κεφάλι, δουλεύοντας με τους όρους της εργοδοσίας.

Αυτοί είναι οι νόμοι, συνολικά όλων των κυβερνήσεων, που καταργούν και τα τελευταία εναπομείναντα δικαιώματα μας, με ταφόπλακα το νόμο Χατζηδάκη.

Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, τρομοκρατημένους, χωρίς μέλλον και στις περισσότερες των περιπτώσεων και χωρίς παρόν, όπως οι απολυμένοι συνάδελφοι.

Έχουμε μεγάλη πείρα από τέτοιους αντεργατικούς σχεδιασμούς στα εργοστάσια των Τροφίμων, η απάντηση είναι μια:

• Δε δεχόμαστε καμία απόλυση, με όποια δικαιολογία προφασιστεί η εργοδοσία της UP-PRESS. Καμία παρεμπόδιση στη συνδικαλιστική δράση.
• Ο κλάδος των τροφίμων καταδικάζει τέτοιες τακτικές της εργοδοσίας με τις πλάτες της κυβέρνησης. Θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους όπου μας ζητηθεί, μαζί με το σύνολο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ομοσπονδία μας και τα συνδικάτα μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της UP PRESS.

Καλούμε την εργοδοσία να μην προβεί σε καμία απόλυση και να απορροφήσει όλους τους εργαζόμενους στην επόμενη εταιρία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...