Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας: 3 Νόμεβρη Απεργούμε και Διαδηλώνουμε στην Πάτρα

Δημοσιεύτηκε στις

5ωρη Στάση Εργασίας 9:00 – 13:00 για τα Σωματεία μέλη της Πάτρας
8ωρη Στάση Εργασίας 7:00 – 15:00 για τα Σωματεία μέλη της 6ης ΥΠΕ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Έξω από τα γραφεία της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ:

—ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΩΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

—ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑ

—ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ-ΠΥΡΓΟΥ , ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

—ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΠΓΝΙ, ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ Χ/ΚΩΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΜΥ Α.Ε.

—ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

—ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

—ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Ήρθε η ώρα να πούμε:Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη των επενδυτών. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων. Κάλυψη των απωλειών μας τώρα. Αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις κοινωνικές παροχές. Χιλιάδες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού, καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, συντηρητές με σταθερές θέσεις εργασίας, με πλήρη δικαιώματα.

Απαιτούμε όσα μας στέρησαν, όσα μας έκλεψαν, όσα με βίαιο τρόπο μας κατάργησαν.

Τα δικαιώματά μας, η δουλειά μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα!

Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας.

Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ΝΑΤΟ, φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, προνόμια και ζεστό χρήμα στους βιομηχάνους βρίσκουν και δίνουν. Για την Υγεία και τις ανάγκες του λαού κόβουν και τα ελάχιστα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντεργατική επίθεση από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μαζί ψηφίζουν κι εφαρμόζουν τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα, καταργούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος. Νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, ομαδικές απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμοί και ο κατάλογος των θυσιών για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου δεν έχει τέλος. Επιδιώκεται η ένταση της καταστολής και με νέο νόμο που είναι απαίτηση του κεφαλαίου για απαγόρευση απεργιών, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Τα κόμματα που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο, στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου στο χώρο της Υγείας.

Στα πλαίσια αυτά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνδέει την κρατική χρηματοδότηση, τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και τις παροχές υγείας με το «κόστος» και τις δημοσιονομικές «αντοχές» της οικονομίας, όπως ακριβώς έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.Ταυτόχρονα βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της υγείας και προωθείται η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο τμήμα του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας του προσωπικού, από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΤΗΣ «ΔΙΚΑΙΗΣ» ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Είναι ένα χοντρό ψέμα. Ότι αν ολοκληρωθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα από το 3ο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τα έτη 2017- 2018, που έρχονται να προστεθούν στα αντίστοιχα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, θα έρθει η «δίκαιη ανάπτυξη» που θα έχει ως αποτέλεσμα και την ουσιαστική βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών.

Κρύβουν ότι η ανάπτυξη, δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτεί φθηνούς εργαζόμενους, με εντελώς ανεπαρκείς κρατικές και ασφαλιστικές παροχές υγείας, που θα αναγκάζονται να πληρώνουν ολοένα και περισσότερο για την υγειονομική τους περίθαλψη. Δηλαδή τα αντιλαϊκά μέτρα και οι λαϊκές θυσίες θα συνεχίζονται αμείωτα, πρώτα στο όνομα του να ξεπεραστεί η κρίση και κατόπιν για να διατηρηθεί η όποια ανάκαμψη για να μην επιστρέψουμε και πάλι στην κρίση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΤΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ».

Δεν υπάρχει λύση στο συμβιβασμό με τη βαρβαρότητα, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Η «ατομική λύση» είναι αυταπάτη. Κανείς μεμονωμένα, άτομο ή κλάδος, δε μπορεί να αντιμετωπίσει και να γλιτώσει από το τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων, από την οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Δεν υπάρχουν «σωτήρες» που να φροντίσουν για τη βελτίωση της ζωής μας ή να μας «ανακουφίσουν». Το έργο της κυβερνητικής εναλλαγής το ζήσαμε ξανά και ξανά, δοκιμάστηκε, ματώσαμε. Φτάνει πια! Είναι καιρός να κλείσει ο δρόμος προς τα πίσω! Δυναμώνουμε τον αγώνα που βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τη ζωή με βάση τον 21ο αιώνα, με κριτήριο την Υγεία που αξίζει ο λαός μας.

Η ζωή που μας αξίζει θα έρθει μόνο μέσα από το δικό μας αγώνα, με τη μαζική συμμετοχή συναδέλφων που ακόμα δεν έκαναν το βήμα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Οι σημερινοί αρνητικοί συσχετισμοί σε μεγάλα σωματεία, στις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αποτέλεσαν και αποτελούν ισχυρό σύμμαχο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που ανεβοκατέβηκαν τα τελευταία χρόνια, ώστε να προχωρούν χωρίς ισχυρή αντίσταση από τους χώρους δουλειάς και παραγωγής τους σχεδιασμούς τους. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτές τις ηγεσίες, τις ίδιες δυνάμεις που πλειοψηφούν και στον κλάδο μας.

Αποδείχτηκε ισχυρό εμπόδιο στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων. Το δηλητήριο της ταξικής συνεργασίας, του κοινωνικού διαλόγου, ο εκφυλισμός της λειτουργίας των σωματείων μπροστά στο τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων, αποτέλεσε μέγιστη προσφορά σε επιχειρηματικούς ομίλους και στο κράτος τους.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ

Πάνω από 1.000 σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος βρεθήκανε μαζί σε μεγάλα συλλαλητήρια που έγραψαν τη δική τους σελίδα στην ιστορία του κινήματός μας, το 2014, το 2015, στις μεγάλες απεργίες για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης τη χρονιά που πέρασε, στα μεγαλειώδη κοινά συλλαλητήρια εργατών αγροτών που άφησαν τη δική τους παρακαταθήκη. Με τους περισσότερους δεν συμφωνούσαμε σε όλα, με αρκετούς συναντηθήκαμε στον αγώνα για πρώτη φορά.536 συνδικάτα συμπορευτήκανε στην πρωτοβουλία υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων στις 17 Οκτώβρη και κατέθεσαν το πόρισμα των εργαζομένων ως πρόταση νόμου στη Βουλή. Χιλιάδες συνδικαλιστές ταξικών συνδικάτων θα ανταμώσουν στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στις 19 και 20 Νοέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συνεχίζουμε ακόμη πιο μαχητικά! Καλούμε τα Σωματεία να αποφασίσουν για την πανεργατική απεργία στις 24 Νοέμβρη.

Να κάνουμε βήμα προετοιμασίας της μεγάλης απεργίας την κινητοποίηση στις 3 Νοέμβρη στην Πάτρα.

Περισσότερα

Κάλεσμα Ομοσπονδιών και Συνδικάτων Αττικής για Συλλαλητήριο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μμ στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,...

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης :Καταγγελία για απόλυση συναδέλφου στην Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική και εκδικητική...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου ΠΕΠΡΝ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου...