Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων : Προετοιμαζόμαστε για 48ωρη Απεργία στην περίπτωση που η Κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το ασφαλιστικό στη βουλή.

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη, αποκάλυψε την τεράστια δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι του κλάδου. Η επιτυχία της επίσης, έδειξε το μέγεθος της δύναμης που έχει η οργάνωση από τα κάτω σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο. Πόσο μεγάλη αξία έχει να παλεύουμε για αιτήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Στην απεργία εκατοντάδες συνάδελφοι απεργήσανε, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά. Ήταν αρκετά τα τυπογραφεία που δε μπήκε μπροστά ούτε μία μηχανή. Σε αυτή την απεργία το μπλοκ του Σωματείου και συνολικά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, φανέρωσε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.

Η πρωτοφανής συμμετοχή στην απεργιακή φρουρά τα χαράματα της Πέμπτης στο Κορωπί, έδειξε ότι η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα των εργατών, μπορεί και μπλοκάρει όλη τη βιομηχανική ζώνη όταν το αποφασίσει . Απέναντι σε αυτή την ενότητα, δεν μπορεί να σταθεί κανένας μηχανισμός της εργοδοσίας και του κράτους για να μας βάλει εμπόδια.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!

Η συμμετοχή των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που βρίσκονται σε κινητοποίηση πανελλαδικά, απέδειξαν περίτρανα ότι χωρίς τον εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Ούτε τα εργοστάσια, ούτε τα χωράφια, ούτε τα μαγαζιά, ούτε τα λιμάνια, τα τρένα, οι μεταφορές. Όταν ο εργαζόμενος λαός νεκρώνει την παραγωγή, νεκρώνει η χώρα!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Απαιτούμε: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση. Η εργατική τάξη παράγουμε όλο τον πλούτο που είναι γύρω μας και μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Κανένας νέος να μην συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δε θα πάρει σύνταξη ποτέ. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει προς όφελος της Εργατικής Τάξης.

Εμείς δεν κουραζόμαστε, αυτή ήταν μόνο η αρχή!

Προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση της πάλης με 48ωρη απεργία στην περίπτωση που η Κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το ασφαλιστικό στη βουλή. Δεν χάνουμε ούτε λεπτό, δεν παρασυρόμαστε από την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης που στόχο έχει να κουράσει, να απογοητεύσει.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να φτάσει το μήνυμα της απεργίας παντού. Να μην υπάρξει συνάδελφος, παλιός ή νέος που δεν αγωνιά για το ασφαλιστικό, που δε συμβάλει στην οργάνωση του αγώνα. Κάθε εργοστάσιο, πρέπει να γίνει κάστρο του αγώνα. Να αξιοποιήσουμε τα διαλλείματα και τις αλλαγές βάρδιας για να συζητηθεί η απόφαση για κλιμάκωση. Να μπούνε τα υλικά του Σωματείου σε κάθε πίνακα ανακοινώσεων, σε κάθε χώρο διαλλείματος και καπνιστήριο.

Αυτή η μάχη είναι δική μας και πρέπει να την κερδίσουμε!

09/02/16

Αγωνιστικά η Διοίκηση

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...