Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ & Τραπεζών : Ενωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό οι εργάτες θα νικήσουν!!

Δημοσιεύτηκε στις

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στην COSCO και τις θυγατρικές – υπεργολάβους της, που βρίσκονται σε αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας ΣΣΕ, ένταξη στα βαριά και ανθυγιεινά, μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. Η άμεση και έμμεση στήριξη της κυβέρνησης στην πολυεθνική (νομοθετικό πλαίσιο ενάντια στις απεργίες, αποφάσεις δικαστηρίων) αποδείχνει ακόμα μια φορά πως η πολιτική της δεν έχει καμία σχέση με την ικανοποίηση εργατικών αιτημάτων, αντίθετα προστατεύει μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη που προπαγανδίζει η κυβέρνηση αφορά μόνο τους βιομήχανους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, τράπεζες, εξασφαλίζοντάς τους φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα.

Η ανυποχώρητη στάση των εργατών, που με μαζικές διαδικασίες αποφασίζουν την συνέχιση του αγώνα τους, δείχνει τον αγωνιστικό μονόδρομο που η εργατική τάξη στο σύνολό της και σε κάθε χώρο πρέπει να ακολουθήσει συγκρουόμενη με την εργοδοσία. Οι δυναμικές απεργίες του πρόσφατου παρελθόντος στη Χαλυβουργία, την εταιρία ανακύκλωσης στο Ηράκλειο κ.α. δίνουν την σκυτάλη στους νέους αγώνες σε όλους τους χώρους.

Ενωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό οι εργάτες θα νικήσουν!!

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα

Δήλωση καταδίκης της ΠΣΟ για τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν την επιθετικότητά τους ενάντια στον κυρίαρχο λαό της Βενεζουέλας. Μετά...

Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: Ψήφισμα συμπαράστασης στον στρατιώτη Μ. Παπαγεωργίου

Η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καταδικάζει τη νέα απαράδεκτη και επικίνδυνη προσπάθεια της κυβέρνησης...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Παρέμβαση στις Φαρμακαποθήκες Profarm και PAFARM

Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ! Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Όπως αναφέρει και ο...