Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ & Τραπεζών : Ενωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό οι εργάτες θα νικήσουν!!

0

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στην COSCO και τις θυγατρικές – υπεργολάβους της, που βρίσκονται σε αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας ΣΣΕ, ένταξη στα βαριά και ανθυγιεινά, μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. Η άμεση και έμμεση στήριξη της κυβέρνησης στην πολυεθνική (νομοθετικό πλαίσιο ενάντια στις απεργίες, αποφάσεις δικαστηρίων) αποδείχνει ακόμα μια φορά πως η πολιτική της δεν έχει καμία σχέση με την ικανοποίηση εργατικών αιτημάτων, αντίθετα προστατεύει μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη που προπαγανδίζει η κυβέρνηση αφορά μόνο τους βιομήχανους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, τράπεζες, εξασφαλίζοντάς τους φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα.

Η ανυποχώρητη στάση των εργατών, που με μαζικές διαδικασίες αποφασίζουν την συνέχιση του αγώνα τους, δείχνει τον αγωνιστικό μονόδρομο που η εργατική τάξη στο σύνολό της και σε κάθε χώρο πρέπει να ακολουθήσει συγκρουόμενη με την εργοδοσία. Οι δυναμικές απεργίες του πρόσφατου παρελθόντος στη Χαλυβουργία, την εταιρία ανακύκλωσης στο Ηράκλειο κ.α. δίνουν την σκυτάλη στους νέους αγώνες σε όλους τους χώρους.

Ενωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό οι εργάτες θα νικήσουν!!

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.