Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ για δημιουργία Σωματείων που θα εξυπηρετούν τις επιδιώξεις της.

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ για δημιουργία Σωματείων που θα εξυπηρετούν τις επιδιώξεις της.

Αναφερόμαστε στο «Κλαδικό Σωματείο εργαζομένων στα Τρόφιμα και τα Σούπερ Μάρκετ». Ένα Σωματείο που φαίνεται ότι ψήφισαν 5.200 στις προηγούμενες εκλογές και από τότε δεν έχει βγάλει ανακοινώσεις, δεν έχει κάνει παρεμβάσεις, δεν έχει τηλέφωνα ούτε άλλα στοιχεία επικοινωνίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι απ’ αυτό το Σωματείο, που η εργοδοσία των Σούπερ Μάρκετ μαζί με τους Διευθυντές τους πιέζει αφόρητα τους εργαζόμενους να ψηφίσουν, εκλέγονται οι περισσότεροι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στη Γ.Σ.Ε.Ε. και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.

Χαρακτηριστικό των διαδικασιών από τις οποίες εκλέγονται οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψηφοφορίες παρωδία που γίνονται με πιέσεις εργοδοσίας και διευθυντών με Γενική Συνέλευση «εν κρυπτώ», με εκλογές χωρίς Μητρώα και καταστάσεις μελών. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που ψηφίζουν αποτελούν νέες εγγραφές, που τα ονόματά τους γράφονται σε λευκές κόλλες αναφοράς, που δε γίνονται αντίγραφά τους στους Συνδυασμούς και πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να τα αλλάξει, όποτε θελήσει.

Αυτή τη διαδικασία δεν την επιβλέπουν οι εργαζόμενοι στο χώρο αλλά οι διευθυντές και οι προϊστάμενοί τους που κοσμούν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποκλίνεται σε κάθε μεγάλο επενδυτή, ετοιμάζει το νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα περιορίζει τις απεργίες, για να μην ενοχλούνται οι μεγάλες επενδύσεις από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Αντίστοιχα και οι συνδικαλιστές της στήνουν τα νέα «αριστερά» Σωματεία που εργοδότες και συνδικαλιστές χέρι-χέρι με δεσμούς εμπιστοσύνης μεταξύ τους, θα ασκούν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους εργαζόμενους για το καλό της «ανάπτυξής» τους και της κερδοφορίας τους.

Αυτός είναι ο χαρακτήρας του νέου εργοδοτικού συνδικαλισμού, που θέλει να μπει στη θέση του παλιού για να ανανεώσει το φθαρμένο σκηνικό που έχει γίνει σήμερα αναποτελεσματικό.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή να πάρει θέση, να καταδικάσει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ και των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Να αποτρέψουμε τις εκτεταμένες προσπάθειες νόθευσης της βούλησης των εργαζομένων που γίνονται στο συνδικαλιστικό κίνημα και έχουν στόχο να κρατούν δεμένους τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλα τα Σωματεία μέλη της ΠΟΘΑ να πάρουν θέση.

Καλούμε το Ε.Κ.Α. να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες και να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία του συγκεκριμένου Σωματείου που είναι μέλος του και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου εκλέγεται απ’ αυτό.

Περισσότερα

Κάλεσμα Ομοσπονδιών και Συνδικάτων Αττικής για Συλλαλητήριο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μμ στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,...

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης :Καταγγελία για απόλυση συναδέλφου στην Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική και εκδικητική...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου ΠΕΠΡΝ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου...