Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας : Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 17:00

 

Με τη λεγόμενη τροπολογία Γεροβασίλη για την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση επιχείρησε και εξακολουθεί να προσπαθεί να διαιρεθούμε και να φαγωθούμε μεταξύ τους. Ακόμη χειρότερα ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση καθώς έρχεται να τιμωρήσει όποιον ακολουθεί τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών του οργάνων και θέλει να ασκήσει τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα. Οι συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι συνολικά στο δημόσιο, δώσαμε μαζικά και αποφασιστικά την πρώτη απάντηση παρά τις μεγάλες πιέσεις που ασκήθηκαν, την διασπορά ψεμάτων και το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται, σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και με την στήριξη άλλων κομμάτων, όπως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να βάλει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων, να επιβάλει ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο από το κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση. Επιχειρούν να χτυπήσουν συνολικά το εργατικό κίνημα προκειμένου να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Παλεύουμε για ένα κίνημα μαζικό, με σωματεία ζωντανά που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους.

Προετοιμαζόμαστε για Γενική Απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει τον νέο νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε τα σωματεία-μελη μας και τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Οκτώβρη και ώρα 17:00 στο Υπουργείο Εργασίας.

 

 Για το ΔΣ

 

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...