ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού για τις κινητοποιήσεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

 

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε έναν αγώνα που μας αφορά όλους γιατί.

Είναι αγώνας για την παρεμπόδιση της ιδιωτικοποίησης και του ΤΤ που παραδίδει τις λαϊκές αποταμιεύσεις στα σεντούκια των τραπεζιτών , που καταληστεύει 72000 μικρομετόχους.

Είναι αγώνας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας , για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά .

Είναι αγώνας για τη διατήρηση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που οι εργαζόμενοι με κόπο και αγώνες κατέκτησαν.

Είναι ένας αγώνας που έρχεται να προστεθεί στους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι στα Τρόφιμα, στο Εμπόριο, στη Χαλυβουργία, στην οικοδομή, στα νοσοκομεία, στα ναυπηγεία, σε εργοστάσια απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης – τρόικας – ΔΝΤ και ΕΕ που επιδεινώνει συνολικά όλο και περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων, απέναντι στην εργοδοσία που θέλει τους εργαζόμενους θυσία στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας.

Η συγκέντρωση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο εξελίσσεται με συγχωνεύσεις, εξαγορές σπάσιμο σε καλό και κακό ή με προσωρινό ιδιοκτήτη το ΤΧΣ. Είναι βέβαιο ότι θα συνοδευτεί από μαζικές απολύσεις, νέες εργασιακές σχέσεις και μειώσεις μισθών.

Αυτόν το δρόμο απαιτεί η κερδοφορία τους και η έξοδος από την κρίση με τις λιγότερες για το κεφάλαιο ζημιές.

Αυτό ακριβώς υπηρετεί και η προκλητική κατάθεση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που κατέθεσε η τρικομματική κυβέρνηση (απολύσεις, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις) .

Καμία αυταπάτη. Οι προσφορές των τραπεζιτών για εθελούσιες απολύσεις, μειώσεις μισθών για διασφάλιση θέσεων εργασίας είναι ένα τεράστιο ψέμα που διασπά τους εργαζόμενους, σπρώχνει στην ανεργία αλλάζει τους όρους εργασίας για τους νέους, δηλαδή για τα παιδιά μας.

Σε καμία περίπτωση δε θα ανακόψει τη συνέχιση της επίθεσης στους εναπομείναντες εργαζόμενους. Οι τράπεζες είτε δημόσιο χαρακτήρα έχουν είτε αποτελούν τον τρίτο, τέταρτο πόλο όταν υπηρετούν μια οικονομία με κριτήριο τα κέρδη των μονοπωλίων θα χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους ως λίπασμα.

Η μόνη απάντηση είναι να βρουν απέναντι τους ισχυρό, ενωμένο κίνημα που δε θα είναι διατεθειμένο να συμβιβαστεί με το λιγότερο κακό, που δε θεωρεί ότι ‘’όλοι μαζί τα φάγαμε’’, που απαιτεί να ζήσει με όρους 21ου αιώνα και όχι μεσαίωνα.

 

 

Ο αγώνας είναι σκληρός, απαιτείται να τον δώσει το σύνολο του κλάδου, σε συντονισμό και με άλλους κλάδους που βρίσκονται ήδη σε αγώνες. Με σχεδιασμό, οργάνωση και αποφασιστικότητα συνδυασμένα με τη διεκδίκηση νέας κλαδικής ΣΣΕ που θα εφαρμόζεται σε όλες τις τράπεζες και σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο ανεξάρτητα από τη μέχρι τώρα σχέση εργασίας τους.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ

 

 

 

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...