ΠΑΜΕ Γραμματείας Εύβοιας : Άμεση έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

Δημοσιεύτηκε στις

Να διατηρηθούν όλες οι κεκτημένες κατακτήσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Επαναφορά όσων αφαιρέθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου τα σωματεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ προγραμματίζουν κινητοποίηση στη Λαμία όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός με στόχο να συναντηθούν μαζί του.

Με οφόφωνη απόφαση ως Εργατικό Κέντρο Εύβοιας προκυρήξαμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τα εργοστάσια της ΛΑΡΚΟ για να διευκολυνθεί η κινητοποίηση και η συμμετοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς του βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες. Αυτή τη φορά, ανάμεσα στη συνολικότερη επίθεση που υλοποιεί σε βάρος των εργαζομένων, στο προσκήνιο βρίσκεται η επίθεση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες της χώρας μας.

Η ΛΑΡΚΟ παράγει σιδηρονικέλιο. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι βρίσκεται το 90% των αποθεμάτων ολόκληρης της Ευρώπης και η ΛΑΡΚΟ είναι ένας από τους 5 μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως. Η ποιότητα του συγκεκριμένου μεταλλεύματος αναγνωρίζεται από μεγάλες πολυεθνικές σε όλον τον κόσμο.

Ως παράταξη θεωρούμε ότι η σοβαρότητα της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας και το πλήθος όσων εργάζονται επιβάλλουν την ενημέρωση και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων του Νομού μας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ζητάμε να συγκληθεί άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας ώστε να οργανώσει σχεδιασμό για μαζική συμμετοχή συνδικαλιστών και εργαζομένων από το Νομό για τη στήριξη της κινητοποίησης.

Να ενημερωθούν τα Διοικητικά Συμβούλια της δύναμης του ΕΚΕ, να βγουν ψηφίσματα αλληλεγγύης, να μπουν λεωφορεία για συμμετοχή στην κινητοποίηση.

για την Ταξική Ενότητα

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...