ΠΑΜΕ για συνάντηση Βρούτση και ασφαλιστικών οργανισμών

Δημοσιεύτηκε στις

Tην ώρα που ο σφαγιασμός στις συντάξεις δεν έχει προηγούμενο και οι συνταξιουχοι βρισκονται στην ανεχεια και στην εξαθλιωση, οι συσκέψεις του Υπουργειου Εργασιας με τους ασφαλιστικους οργανισμούς αναλώνεται στο πως θα παρουν σε ισοποσες δοσεις το κομμάτι της σύνταξης που δεν παρακρατήθηκε το Δεκέμβρη.

Την ίδια στιγμή παζαρεύονται νέα κουρέματα στα αποθεματικά των ασφαλιστικών οργανισμών που θα σημάνουν το οριστικό τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης.

Η οικονομική ασφυξία των ασφαλιστικών οργανισμών δεν είναι ευθύνη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Δεν οφείλεται σε αυτούς η σκανδαλολογία που αναπτύσσεται για να δικαιολογηθούν οι περικοπές στις συντάξεις, δεν οφείλεται σε αυτούς η εισφοροδιαφυγή και η εισφοροαπαλλαγή, δεν οφείλεται σε αυτούς το τελευταίο κούρεμα  των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων που η κλοπή υπολογίζεται περίπου στα 12 δις, οι βεβαιωμένες ανείσπραχτες οφειλές προς το ΙΚΑ των επιχειρήσεων που φτάνουν τα 6 δις, τα περιορισμένα έσοδα των οργανισμών λόγω της ανεργίας και της μείωσης των μισθών.

Η πολιτική της κυβέρνησης, σπέρνει φτώχεια στους συνταξιούχους. Να μη δεχτούμε τη σημερινή κατάσταση ως δρόμο χωρίς γυρισμό. Να διεκδικήσουμε με πιο δυνατή φωνή, να επιστραφεί στα τωρα στα ταμεία ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας.

 

 Το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...