Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Έχουν μεγάλο θράσος! Τολμούν να ζητούν την ψήφο των εργαζόμενων οι «συνδικαλιστές» και οι παρατάξεις που πρωτοστάτησαν, για να μη μείνει πέτρα πάνω στην άλλη στα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Αυτοί που λειτούργησαν ως λαγοί μαζί με την κυβέρνηση και τους εργοδότες και άνοιξαν το δρόμο στην κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.

 

Η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ , η ΑΠ και οι λοιποί «ανεξάρτητοι» και «επαναστάτες» έτρεξαν πρώτοι να διαλύσουν τα επικουρικά ταμεία και να δημιουργήσουν επαγγελματικά στο φάρμακο, στο εμπόριο (ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ), στα πετρέλαια, στις ασφαλιστικές και τις ναυτιλιακές εταιρείες. Εφάρμοσαν με τον καλύτερο τρόπο τον αντιασφαλιστικό εφαρμοστικό νόμο του II μνημονίου! Κατά τ’άλλα κάνουν εξαγγελίες κατά των μνημονίων και υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης!

 

Στο φάρμακο ειδικά, συντάχθηκαν με τη διασπαστική ΠΟΙΕ και στήριξαν τον πρόεδρό της (στέλεχος της ΠΑΣΚΕ), παρόλο που έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για την αγορά τοξικών ομολόγων του ταμείου.

 

Επαγγελματικό Ταμείο σημαίνει:

  • Απαλλαγή των εργοδοτών από την υποχρεωτικότητα των εισφορών.
  • Καμιά εγγύηση σε συντάξεις και παροχές.
  • Ανακεφαλοποιητικούς όρους λειτουργίας δηλ. οι εργαζόμενοι θα δίνουν αλλά δεν ξέρουν τι θα πάρουν και αν.
  • Δραματική μείωση στις συντάξεις (ΤΕΑΙΕΤ – ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ -32% για πάνω από 100ευρώ, ΤΕΑΥΦΕ – ΦΑΡΜΑΚΟ  -20% μέχρι να φτάσει η σύνταξη 140ευρώ, ΤΕΑΠΕΠ – ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ  μέγιστη σύνταξη 300ευρώ και ΤΑΝΠΥ –ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ -37%).

Τα Δ.Σ. αυτών των επαγγελματικών ταμείων απαρτίζονται από στελέχη της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της Α.Π. Στελέχη αυτών των παρατάξεων και του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. (στελέχη προερχόμενα απο την ΠΑΣΚΕ) εμφανίζονται στα καταστατικά των επαγγελματικών ταμείων. Για να φτιάξουν αυτά τα ταμεία-μαγαζία και να πιάσουν αυτές τις θέσεις έφτιαξαν αναλογιστικές μελέτες κατά παραγγελία και με τη χρηματοδότηση των εργοδοτών (φάρμακο και πετρέλαια).

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να μην επιτρέψουν σε κανέναν από αυτούς να παίζουν με τη νοημοσύνη, τα λεφτά, τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους. Να παλέψουν με κριτήριο τα συμφέροντα της τάξης τους, να προστατέψουν δικαιώματα και παροχές – κατακτημένα με αγώνες και αίμα – σε μέτωπο απέναντι στην πολιτική των κεφαλαιοκρατών, της Ε.Ε. και των κομμάτων τους. Να χαράξουν τη δική τους προοπτική και ανάπτυξη με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες της τάξης τους.

23/3/2013

Comments are closed.