Σάββατο, 13 Αυγούστου

Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Όλοι στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 14 Ιούνη

0

Με τη συμμετοχή μας δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στα νέα και παλαιότερα μέτρα, φέρνουμε μπροστά τις δικές ανάγκες.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη γνωστή τακτική της φέρνει με τη μορφή του κατεπείγοντος νέο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για ψήφιση στη Βουλή.

Επιλογή που όχι μόνο διαψεύδει τους ισχυρισμούς της για το τέλος δήθεν των μνημονίων αλλά στρώνει το έδαφος για την νομιμοποίηση όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων μέχρι σήμερα. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα και η κανονικότητα που ευαγγελίζονται είναι αυτή που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με μισθούς πείνας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, την γενίκευση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας με την πλειοψηφία των θέσεων εργασίας να είναι μερικής απασχόλησης, με την απελευθέρωση των απολύσεων και τη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού με κυβερνητικές αποφάσεις, τον υποκατώτατο μισθό, την εντατικοποίηση, τα εργατικά ατυχήματα. Η κανονικότητα είναι η εντεινόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία, τα εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα.

Οι μάχες που δόθηκαν και στον κλάδο μας το προηγούμενο διάστημα ανέδειξαν τις δυνατότητες για άνοδο της οργάνωσης και της πάλης. Τώρα είναι η ώρα ακόμα πιο αποφασιστικά να δώσουμε τη μάχη και να διεκδικήσουμε με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας την ανάκτηση των απωλειών και την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΗ

 

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη 1 η ώρα το μεσημέρι στην Πλ. Ομονοίας.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία των εργαζομένων η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα για τις ώρες 12:00 έως 3 το μεσημέρι για τους εργαζόμενους στην Αττική.

 

Δίνουμε τη μάχη με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας για :

 

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

 

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

8/6/2018

 

Αγωνιστικά

 

 

 

Η Διοίκηση

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.