Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Τιμούμε την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δημοσιεύτηκε στις

Η 1η Μάη είναι απεργία, παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς μας στο Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες το Μάη του ’36, τους διακόσιους στης Καισαριανής. Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν, έδωσαν και τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή.

Φέτος η Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις αφού πέρα από την πολιτική που τσακίζει τη ζωή του λαού πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας.

Ματώνουν τους λαούς με διάφορες προφάσεις κρύβοντας τον πραγματικό τους στόχο που είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, οι ενεργειακοί δρόμοι και οι σφαίρες επιρροής. Αυτός ο στόχος είναι που φέρνει σε αντιπαράθεση τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη με αποτέλεσμα να έρχεται όλο και πιο κοντά ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής. Λίγες μέρες πριν είχαμε τον βομβαρδισμό της Συρίας από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο όνομα των συμβατικών υποχρεώσεων δεν διστάζει να εμπλέξει και τη χώρα μας σε αυτό το μακελειό κάνοντας ότι έκαναν στο παρελθόν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μετατρέποντας τη χώρα σε νατοϊκό ορμητήριο.

Οι ανεφοδιασμοί πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών στη Σούδα, η στάθμευση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, η στήριξη με υποδομές και έμψυχο υλικό από τις ένοπλες δυνάμεις στις αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η αρμάδα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν είναι απλά συμβατικές υποχρεώσεις αλλά καραμπινάτη συμμετοχή.

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να μας πείσουν για το αντίθετο, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. δεν προστατεύει τον ελληνικό λαό ούτε κανέναν άλλο. Το ΝΑΤΟ είναι πολεμική μηχανή που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο ενώ την «προστασία» του έχουν δοκιμάσει επανειλημμένα οι λαοί στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και ο ελληνικός με το γκριζάρισμα στο Αιγαίο και την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας.

Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας δεν είναι κάτι διαφορετικό απ’ όσα ζούμε οι εργαζόμενοι, μέρος της πολιτικής που στόχο έχει να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Κομμάτι της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης η οποία εκτός από τα μνημόνια διαρκείας στο σχεδιασμό της περιλαμβάνει και το όραμα της αστικής τάξης για «γαιοστρατηγική αναβάθμιση». Αυτό το όραμα φέρνει μαζί με τ’ άλλα και τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους. Είναι η άλλη όψη των βάρβαρων μέτρων, της έντασης της εκμετάλλευσης!

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες αυτό που μετράει είναι η ένταση της λαϊκής επαγρύπνησης και της πάλης ενάντια στα βρώμικα σχέδια στη περιοχή.

Οι μειώσεις μισθών και των συντάξεων, η επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι περικοπές σε υγεία, πρόνοια και παιδεία, η απληρωσιά είναι πόλεμος οικονομικός για να φτιαχτεί το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που διαφημίζει η κυβέρνηση προκειμένου να αυγαταίνουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

 

 

 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια, για τη δίκαιη ανάπτυξη που έρχεται την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να ψηφίσει 88 προαπαιτούμενα στα πλαίσια της 4ης αξιολόγησης ενώ και τα επόμενα χρόνια έρχονται νέα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί, όπως οι μειώσεις στο αφορολόγητο και τις συντάξεις.

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από την ανάπτυξή τους και ποιος θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο.

Μόνο οργανωμένος αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά και ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Το δρόμο τον δείχνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν την πάλη. Πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στην βάρβαρη πολιτική, για συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς. Την ώρα που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο στηρίζοντας την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης όπως και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία. Που έτρεξε κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας να υπογράψει το πάγωμα των μισθών νομιμοποιώντας το αίσχος των 586 και 511 ευρώ κατώτερο μισθό και τον διαχωρισμό των εργαζομένων ανάλογα με την ηλικία.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και η ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης. Να μαζικοποιηθούν τα σωματεία και να ξεμπερδεύουμε με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες και τις θυσίες των συντρόφων μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι η συνέχιση του αγώνα για την νίκη των λαών.

Τιμούμε την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.

Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!

Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

 

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο Σύνταγμα. Προσυγκέντρωση του κλάδου στην Πλ. Κάνιγγος, ώρα 9:30 π.μ.

 

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ – ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

20/4/2018

 

 

Αγωνιστικά

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Για τη συνάντηση του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Πέμπτη 29-8-2024 αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Δ..Σ του ΣΥΠΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας)...

Σωματεία Ν. Αττικής: Όλοι στην κινητοποίηση 3 Σεπτέμβρη στις 4μμ στο Υπ. Εργασίας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑ Tα...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Περιοδείες του Συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας ενόψει της ΔΕΘ

Περιοδείες του συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας γάλακτος τροφίμων και ποτών σε εργοστάσια...