Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Για το επίδομα ανεργίας

Δημοσιεύτηκε στις

Τελικά στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται ότι δεν χάνουν ευκαιρία να αποδεικνύουν πόσο καλοί υπηρέτες είναι των επιχειρηματικών ομίλων.

Στο στόχαστρό τους αυτή τη φορά μπήκε ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας που παίρνει ένας στους δέκα άνεργους και το οποίο και προσφέρεται στους επιχειρηματικούς ομίλους με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της ανεργίας. Βέβαια δεν πρωτοτυπεί σε αυτό το υπουργείο εργασίας αφού η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας αποτελούσε διακαή πόθο του κεφαλαίου που με τα κόμματά του έβρισκε διάφορους τρόπους διαχρονικά να το ροκανίζει.

Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται ξεδιάντροπα να το σπρώξει απευθείας στο στόμα της εργοδοσίας και να παρουσιάζει την επιλογή της αυτή σαν θετικό μέτρο, σαν ενίσχυση όπως ισχυρίζεται, των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε βάρος της «παθητικής» επιδότησης των ανέργων.

Στην πραγματικότητα αυτά τα προγράμματα είναι μια προσπάθεια να κρυφτεί προσωρινά το μέγεθος της ανεργίας, να την ανακυκλώσουν, να διευρύνουν τις φθηνές, ευέλικτες και προσωρινές θέσεις εργασίας και το κυριότερο να προσφέρουν στην εργοδοσία τζάμπα ή πολύ φθηνά εργατικά χέρια.

Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει αυτή η πρόκληση!

Ξέρουμε τι φέρνει αυτή η πολιτική για τον κλάδο μας που χτυπήθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα απ’ την καπιταλιστική οικονομική κρίση, με τις εκατοντάδες των ανέργων, τα λουκέτα σε δεκάδες επιχειρήσεις στην εκτυπωτική βιομηχανία και τη χαρτοποιία. Με το τοπίο αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί από τον πόλεμο συμφερόντων στα ΜΜΕ και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα έχει μοναδικό θύμα τους εργαζόμενους.

Είναι μονόδρομος να δυναμώσουμε τώρα την πάλη μας εργαζόμενοι και άνεργοι για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Για να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ελαστικών μορφών απασχόλησης, οι ενοικιαζόμενοι εργάτες, για να κλείσουν τα δουλεμπορικά γραφεία.

Δίνουμε τη μάχη με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας για την ανάκτηση των απωλειών από την περίοδο της κρίσης, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για μισθούς και δικαιώματα με κριτήριο της σύγχρονες ανάγκες μας!

Αγωνιστικά

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...