Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Ομοσπονδία Τροφίμων : Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Κυριακή 22 Μάη

0

Συναδέλφισες-συνάδελφοι στον κλάδο τροφίμων και ποτών η ομοσπονδία χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και αυτούς που συμμετείχαν στην 48ωρη απεργία στις 6-7 Μαΐου.

Χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που με πίστη και αποφασιστικότητα έδωσαν και αυτή την μάχη απέναντι στο νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που

μαζί με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, ενώσαμε τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας.

Γιορτάσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τιμήσαμε τους νεκρούς της τάξης μας που έδωσαν ακόμα και την ίδια την ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για καλύτερη αμοιβή, για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, για το 8ωρο, την κοινωνική ασφάλιση κ.α.

 Η δουλειά που έγινε από την ομοσπονδία, τα σωματεία, το προηγούμενο διάστημα είναι μεγάλη παρακαταθήκη για το κίνημα μας.

Η απόφαση για 48ωρη δεν ήταν της στιγμής, αλλά βγήκε μέσα από δυσκολίες και εμπόδια που έβαζαν η εργοδοσία, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, με την σοβαρή προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας και που ξεπεράσαμε μέσα από την δράση που αναπτύξαμε στους χώρους δουλειάς.

Μέσα από ΓΣ, συσκέψεις, περιοδείες μέσα από την σύγκρουση με τα ιδεολογήματα της εργοδοσίας και των μηχανισμών της.

Παρά την προσπάθεια η κυβέρνηση να περάσει στα μουλωχτά το ν/σ μέσα στο Σ/Κ δεν αιφνιδιαστήκαμε από την προηγούμενη της 48ωρης, υπήρξε αντίδραση και ενημέρωση από τις δυνάμεις της ομοσπονδίας και των συνδικάτων.

Δεν αφήσαμε περιθώρια να περάσει ο αιφνιδιασμός που επιχείρησε η κυβέρνηση.

 Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ – ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

 Οι ανάγκες των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου για φθηνότερη εργατική δύναμη είναι διαχρονικός στόχος τους.

Τα συνεχόμενα νέα μέτρα που φέρνουν σε βάρος μας, πάνε μαζί με την δική τους ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας τους.

Όσο μεγαλύτερη η ανάπτυξη τους, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα δεινά και τα βάρη για εμάς και τις οικογένειες μας.

Την Κυριακή 22/5, η κυβέρνηση φέρνει στην βουλή πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει αυτόματο κόφτη, που θα μειώνει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, περικοπές σε κονδύλια στα ασφαλιστικά, νοσοκομεία, σχολεία κ.α, που απελευθερώνει τα κόκκινα δάνεια, που ξεπουλάει τον πλούτο της χώρας, που δίνει νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο.

  Συναδέλφισσες-συνάδελφοι η κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και όλα τα κόμματα που συμφωνούν σε αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης και που είναι προς όφελος των πολυεθνικών μονοπωλίων στρώνουν το έδαφος για νέα επίθεση στα δικαιώματα μας, όπως το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών (απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων), το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

 Οι βιομήχανοι του κλάδου τρίβουν τα χέρια τους, έχοντας εξασφαλίσει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές αλλά και φθηνά εργατικά χέρια με μισθούς πείνας.

Η ομοσπονδία μαζί με τα συνδικάτα παλεύουμε να υπάρξουν νέες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς, τον ΣΕΒ.

Η μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ δεν είναι ξεχωριστή από το ασφαλιστικό, την σύνταξη, τις συνθήκες και όρους εργασίας και αφορά όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Οι ΣΣΕ υπογράφτηκαν μέσα από σκληρή σύγκρουση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, ήταν κατάκτηση της εργατικής τάξης και δεν θα παραιτηθούμε ποτέ από αυτήν.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ – ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ- ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

 

Αυτό είναι το σύνθημα της ομοσπονδίας.

Όλοι αυτοί που νιώθουν στο πετσί τους την βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής.

Να σηκωθούν, να υψώσουν το ανάστημα τους, απέναντί στους δυνάστες μας.

Να μην περάσει η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός.

Με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, δεν είναι ανίκητοι.

 

Καλούμε όλα τα συνδικάτα στον κλάδο να πάρουν την ευθύνη, να οργώσουν μαζικά όλους τους χώρους και εργοστάσια, να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους.

Να γίνουν ΓΣ, περιοδείες, να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για κάθε πρόβλημα.

Προετοιμάζουμε την δική μας αντεπίθεση, συγκεντρώνουμε δυνάμεις για ολομέτωπη σύγκρουση με την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος να μην λείψει από τις μάχες που έρχονται.

Το χρωστάμε στους προηγούμενους, στους επόμενους αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα την μεγάλη δύναμη που έχουμε, αυτό φοβούνται.

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά, αρκεί να πάρουμε όλον τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 5.30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.