Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Όχι στις απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών

Δημοσιεύτηκε στις

 Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές-εκδικητικές και παράνομες απολύσεις δύο αγωνιστών εργαζομένων, των Γ.Κ. εκλεγμένου συνδικαλιστή του ΔΣ της ΕΛΕΠΑ και Χ.Κ μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,  από την εταιρεία ΛΕΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.Ε. επειδή απέργησαν ενάντια στον Νόμο – Λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, αλλά και στους σχεδιασμούς κεφαλαίου και κυβέρνησης για νέα αντιλαϊκά μέτρα (φορολογικό, εργασιακά κ.α.) τα οποία έχουνε σαν στόχο να τσακίσουν τα εναπομείναντα δικαιώματα όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Η εργοδοσία είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να τους “προειδοποιήσει” ότι όποιος κινητοποιείται, όποιος απεργεί, όποιος διεκδικεί θα πάρει το δρόμο της απόλυσης.

Θέλουν να επικρατεί σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς , κυβέρνηση και εργοδότες να μην έχουν κανένα εμπόδιο στα σχέδια τους. Θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους, μόνους απέναντι στην επίθεση, φοβούνται όταν κάποιος σηκώνει το κεφάλι, τρέμουν την συλλογική δράση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο συναδέλφους και δηλώνουμε πως η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς δεν θα περάσει. Απαιτούμε από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα στον κλάδο, όλους τους μαζικούς φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να καταδικάσουν τις εκδικητικές απολύσεις, να ενισχύσουν και να δυναμώσουν την συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους και να στείλουν ψηφίσματα συμπαράστασης.

 

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν. Εύβοιας- Βοιωτίας

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ιωαννίνων

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Φθιώτιδος

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν .Λάρισας

Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ

Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ

Σωματείο Εργαζομένων TASTYFOODS

Σωματείο Εργαζ. στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ

Σωματείο Εργαζ. Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...