Κοινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο : Όχι στο ξεπούλημα της “Μικρής ΔΕΗ”

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του φαρμάκου να παλέψουν ενάντια στα σχέδια του κυβερνητικού συνασπισμού για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της «Μικρής ΔΕΗ».  Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους να σταθούν αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες   που ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Κανένας εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα της κυβερνητικής προπαγάνδας περί διακοπών ρεύματος στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Η κυβέρνηση τολμά να εκβιάζει την ίδια στιγμή που ξεπουλάει ότι έχει απομείνει και έχει την απαίτηση οι εργαζόμενοι να το δεχτούν αδιαμαρτύρητα. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν ήδη ζήσει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και ξέρουν πολύ καλά ότι ήταν μεγάλο πλήγμα για το εισόδημα τους αφού έφερε μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων. Είναι λοιπόν αναμενόμενο ότι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. 

Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να παλέψουν και να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία, να σταθούν απέναντι στους πραγματικούς υπαίτιους της σημερινής κατάστασης, που δεν είναι άλλοι από την  ΕΕ και  τις Ελληνικές κυβερνήσεις που με τις συνθήκες που έχουν υπογράψει απαιτούν την απελευθέρωση της ενέργειας για να κερδίσουν τα μονοπώλια που υπηρετούν. Να γυρίσουν, επίσης, την πλάτη και σε όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν τις παραπάνω επιλογές της ΕΕ, τον κυβερνήσεων και των μονοπωλίων.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στον  αγώνα όχι μόνο για να εμποδίσουν το ξεπούλημα της «Μικρής ΔΕΗ» αλλά και για να διεκδικήσουν η παραγωγή της ενέργειας να έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ιδιαίτερα σήμερα που είναι τέτοια η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας που επιτρέπει να παράγεται ενέργεια με πάρα πολύ μικρό κόστος.

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ»

ΡΕΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΝΟΜΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ.

ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

 

 

 

Περισσότερα

Το πρόγραμμα του webradio την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Ακούστε αύριο στο webradio του ΠΑΜΕ στις 6μμ την εκπομπή του Κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων...

Συνδικάτο Εργατ/λων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου: Επιστολή για κοινοποίηση στάσης εργασίας του συνδικάτου στις 30 Νοεμβρίου

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου σε συνεδρίασή του αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας...

Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”: Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους!

Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας γιατρών στις 29 και 30 Νοέμβρη. Χαιρετίζουμε τον...