Κοινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο : Όχι στο ξεπούλημα της “Μικρής ΔΕΗ”

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του φαρμάκου να παλέψουν ενάντια στα σχέδια του κυβερνητικού συνασπισμού για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της «Μικρής ΔΕΗ».  Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους να σταθούν αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες   που ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Κανένας εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα της κυβερνητικής προπαγάνδας περί διακοπών ρεύματος στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Η κυβέρνηση τολμά να εκβιάζει την ίδια στιγμή που ξεπουλάει ότι έχει απομείνει και έχει την απαίτηση οι εργαζόμενοι να το δεχτούν αδιαμαρτύρητα. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν ήδη ζήσει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και ξέρουν πολύ καλά ότι ήταν μεγάλο πλήγμα για το εισόδημα τους αφού έφερε μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων. Είναι λοιπόν αναμενόμενο ότι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. 

Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να παλέψουν και να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία, να σταθούν απέναντι στους πραγματικούς υπαίτιους της σημερινής κατάστασης, που δεν είναι άλλοι από την  ΕΕ και  τις Ελληνικές κυβερνήσεις που με τις συνθήκες που έχουν υπογράψει απαιτούν την απελευθέρωση της ενέργειας για να κερδίσουν τα μονοπώλια που υπηρετούν. Να γυρίσουν, επίσης, την πλάτη και σε όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν τις παραπάνω επιλογές της ΕΕ, τον κυβερνήσεων και των μονοπωλίων.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στον  αγώνα όχι μόνο για να εμποδίσουν το ξεπούλημα της «Μικρής ΔΕΗ» αλλά και για να διεκδικήσουν η παραγωγή της ενέργειας να έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ιδιαίτερα σήμερα που είναι τέτοια η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας που επιτρέπει να παράγεται ενέργεια με πάρα πολύ μικρό κόστος.

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ»

ΡΕΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΝΟΜΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ.

ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

 

 

 

Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που...

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Απολύουν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ! ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ είμαστε δίπλα τους! Η εργατική τάξη είναι δίπλα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Στηρίζουμε την απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 17/7

Σε μια περίοδο που καθημερινά μετράμε νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται...