Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου: Όλοι και όλες στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ

ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

 

  Συναδέλφισες-φοι,

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή της έκανε εκτιμήσεις και έλεγχο πώς προχωράει και υλοποιείται από Διοίκηση Ομοσπονδίας και Δ.Σ. των σωματείων, η απόφαση για τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στο μεγάλο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

Με βάση τις αποφάσεις συμμετοχής των σωματείων, τη δράση που αναπτύχθηκε στον κλάδο, με τις συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες και ομιλίες στους χώρους δουλειάς που οργανώθηκαν εκτιμήθηκε θετικά αυτή η προσπάθεια. Δείχνει πολύ καλές δυνατότητες να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Η εικόνα δεν είναι η ίδια για όλα τα σωματεία. Είναι σωματεία που έχουν κάνει δουλειά και άλλα που δεν καταβάλλουν προσπάθειες και κρατάνε στάση αδιαφορίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Φέρουν πολύ σοβαρή ευθύνη.

Έως την Πέμπτη 9 Οκτώβρη που έγινε η συνεδρίαση, είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής 13 σωματεία στα 21 ενεργά σωματεία του κλάδου. Τρία (3) σωματεία έχουν προγραμματισμένες συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα για να αποφασίσουν.

Συνάδελφοι είναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες, ο κλάδος να πάρει μέρος με καλή συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Χρειάζεται να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας , για να εξασφαλίσουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων. Να γίνει κατανοητό ότι η πολιτική που μας τσακίζει, που αφανίζει δικαιώματα, δεν είναι προσωρινή, δεν είναι μπόρα που θα περάσει και στην ανάπτυξη που εκτιμούν ότι έρχεται, προϋποθέτει τα τσακισμένα δικαιώματα.

Επομένως το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μπορεί να δώσει απάντηση στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. Με τη μαζική, καθολική συμμετοχή, τα συνθήματά μας και τα αιτήματα που προβάλλουμε, ενώνοντας τη φωνή μας με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, να απαιτήσουμε και να βροντοφωνάξουμε :

  • Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα

  • Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας

  • Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας

  • Δεν δεχόμαστε να μας πάτε 50 χρόνια πίσω

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Συκοφαντίες και ψέματα που εκτοξεύονται από ορισμένους για κομματικό συλλαλητήριο, δίνουν απάντηση οι 543 συνδικαλιστικές οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, που πήραν αποφάσεις συμμετοχής. Αυτοί που κυκλοφορούν αυτές τις κατηγορίες, θέλουν να υπονομεύσουν τη συμμετοχή στον αγώνα, θέλουν να περάσουν την ανοχή, την υποταγή στα συμφέροντα της εργοδοσίας κάνοντας ζημιά στον αγώνα. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι και τα σωματεία να τους απομονώσουν.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τους πρωτοπόρους εργαζόμενους του κλάδου, να πρωτοστατήσουν, να μην λυπηθούν χρόνο και κόπο, να κάνουν τη νύχτα μέρα, να δουλέψουμε με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα για το δίκιο του αγώνα μας, με τη σκέψη ότι δεν υπάρχουν σωτήρες, ότι έχουμε κατακτήσει έως τώρα έγιναν με αγώνες, θυσίες και αίμα. Τίποτα δεν παραχωρήθηκε, από τα πάνω, τα επέβαλε η λαϊκή πάλη. Ο μόνος δρόμος που φέρνει αποτελέσματα είναι ο οργανωμένος, ταξικός αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, σε ρήξη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

 ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

Αγωνιστικά

 

 

 

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...