Ομοσπονδία Λογιστών : Έξω οι εργοδότες και τα τσιράκια τους από τα Σωματεία

Δημοσιεύτηκε στις

Την περίοδο αυτή εξελίσσονται οι αρχαιρεσίες – παρωδία του “σωματείου” – εργοδοτικού μηχανισμού με την επωνυμία «Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα Τρόφιμα και τα Σούπερ Μάρκετ». Μέσα από ένα όργιο νοθείας, τρομοκρατίας και εκβιασμών η εργοδοσία σέρνει κυριολεκτικά τους εργαζόμενους στην στημένη φάρσα που ονομάζουν αρχαιρεσίες, ώστε οι προϊστάμενοι και τα διευθυντικά στελέχη των μεγάλων Σουπερ Μάρκετ της Αττικής να παρουσιαστούν ως συνδικαλιστές, εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Με ανύπαρκτα μητρώα μελών, με απλές υπογραφές ψηφίζει όποιος περάσει την πόρτα, πάντα βέβαια συνοδευόμενος από τα τσιράκια των εργοδοτών. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που προσέρχονται στην κάλπη αποτελούν «νέες εγγραφές», που τα ονόματά τους γράφονται σε λευκές κόλλες αναφοράς, που δε δίνονται αντίγραφα στους συνδυασμούς και που πολύ εύκολα όποιος θέλει μπορεί το ίδιο βράδυ να τις αλλάξει. Αυτά σε ένα “σωματείο” που κανείς πλην της εργοδοσίας και των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ δε γνωρίζει την ύπαρξή του, αφού το φάντασμα αυτό δεν έχει βγάλει μέχρι σήμερα ανακοινώσεις, δεν έχει κάνει παρεμβάσεις, δεν έχει ούτε τηλέφωνα και άλλα στοιχεία επικοινωνίας. Και όμως εμφάνισε στις τελευταίες αρχαιρεσίες 5.200 ψηφίσαντες! Οι πολυποίκιλες απειλές και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας», «οι αναφορές πως η συμμετοχή δεν είναι προαιρετική, ο εγκλεισμός των εργαζομένων σε μικρά γραφεία προκειμένου να “πειστούν” για να ψηφίσουν, τα εσωτερικά mail που κυκλοφορούν σε γραφεία και καταστήματα που εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή, αλλιώς θα υπάρχουν “κυρώσεις”, αποτελούν την καρδιά αυτού του βαθιά εργοδοτικού μηχανισμού.

Πρόκειται για έναν μηχανισμό που έχουν στήσει οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι (πχ. ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, κα) αξιοποιώντας προϊσταμένους και διευθυντές αλλά και τους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, για να εκβιάζουν και να υποτάσσουν τους εργαζόμενους, για να τσακίζουν συμβάσεις και δικαιώματα, για να διαλύσουν τη συλλογική οργάνωση των εργαζόμενων και το συνδικαλιστικό κίνημα. Πρόκειται για μια φάμπρικα που έχουν στήσει για την παραγωγή αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τη ΓΣΕΕ, μια φάμπρικα με καθοριστικό ρόλο συνολικά στους συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα. Οι αντιπρόσωποι που βγάζει το συγκεκριμένο «σωματείο» – μηχανισμός, πάνε πακέτο στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, στις κυβερνητικές δυνάμεις μέσα στο εργατικό κίνημα.

Αυτή είναι η κατρακύλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Είναι ένα αποκαλυπτικό δείγμα βρωμιάς, ένα δείγμα του πώς σκέφτονται να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα

 Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

 Κάθε εργαζόμενος οφείλει και μπορεί να γυρίσει στην πλάτη στους εκπροσώπους των μεγαλοεργοδοτών. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Όσο περισσότεροι εργαζόμενοι παίρνουν την απόφαση να σηκώσουν κεφάλι και συστρατεύονται με τις ταξικές δυνάμεις σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, τόσο από καλύτερη θέση θα δίνουμε την μάχη ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, με απώτερο στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 Για ένα κίνημα απαλλαγμένο από τα τσιράκια των μεγαλοεργοδοτών.

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...