Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών : Όλοι στην Απεργία στις 30 Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών. Στις 30 Μάη δίνουμε τη μάχη μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανώσουν την απεργία και τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, να δώσουν αγωνιστική απάντηση σε όσα βιώνουμε καθημερινά στα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες, στην κλωστοϋφαντουργία, τα βαφεία, τη γούνα, το τσαγκαριό, τον ιματισμό, τις στρωματοποιίες και τα βιομηχανικά πλυντήρια, όπου κυριαρχούν τα τσακισμένα μεροκάματα, οι απολύσεις, η απληρωσιά, η εντατικοποίηση, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα εργατικά ατυχήματα, η εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, η δουλειά ανάλογα με τις «ανάγκες της επιχειρήσεως». Αλλά και ενάντια στη φοροληστεία, το πετσόκομμα των συντάξεων, στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, σε όσα βιώνει συνολικά η εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Τη “δίκαιη ανάπτυξη” που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!

Στη «μεταμνημονιακή εποχή» όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, με βάση αυτούς που ξεσαλώνει η εργοδοσία, θα είναι εδώ γιατί τα δικαιώματα των εργαζομένων θεωρούνται ως «παθογένειες του παρελθόντος» από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς υπηρέτες του που διαγωνίζονται για το ποιος είναι ικανότερος στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ όλοι τους με επιτηρήσεις διαρκείας και νέα μέτρα θα στηρίζουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Το «έφορο έδαφος» για την ανάκαμψη των κερδών τους σύμφωνα με την ΕΕ, τον ΟΑΣΑ, το ΔΝΤ, το ΣΕΒ χρειάζεται συνέχεια λίπασμα, δηλαδή επίθεση χωρίς τέλος στα δικαιώματα των εργαζομένων και βάθεμα της εκμετάλλευσης με παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, της ευελιξίας  στην «αγορά εργασίας» και της φοροληστείας των εργαζομένων. Αυτά προσπαθούν να κρύψουν με το παραμύθιασμα περί «δίκαιης ανάπτυξης και μεταμνημονιακής εποχής», ότι δήθεν θα ωφεληθούμε και οι εργαζόμενοι από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάκαμψη της κερδοφορίας που θα προέλθει από τη δική μας εκμετάλλευση.

Με λίγα λόγια να πληρώνουμε εμείς την κρίση και την ανάπτυξη τους και την εμπλοκή στους επικίνδυνους – αιματοβαμμένους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας, τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Η ανάπτυξη σας τσακίζει τη ζωή μας!

Αγώνας- οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του κλάδου έχουμε πείρα, δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν τα αφηγήματα και οι αναπτυξιακές φιέστες της κυβέρνησης. Αρνητικές εξελίξεις στον  κλάδο υπήρξαν πολύ πριν την εκδήλωση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και ήταν αποτέλεσμα της υλοποίησης της στρατηγικής της ανταγωνιστικότητας και των αναδιαρθρώσεων προς όφελος του κεφαλαίου που σε κάθε φάση, ανάπτυξης ή κρίσης, οδηγούν σε τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σε ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που παράγουν την πρώτη ύλη, σε εκτοπισμό των αυτοαπασχολουμένων και μικρών βιοτεχνών.

Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι με τα ταξικά συνδικάτα τους και την Ομοσπονδία, με το ΠΑΜΕ μπροστά, οι βιοτέχνες με την ΠΑΣΕΒΕ, η φτωχή αγροτιά με τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων δεν δίναμε τη μάχη κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, την ΕΕ και τα κόμματα τους.

Απέναντί μας είχαμε και έχουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ και άλλους στην υπηρεσία των μεγαλοεργοδοτών και της κάθε κυβέρνησης, συνυπεύθυνους και συνένοχους για τα βάσανα των εργαζομένων. Σταθερή τους επιδίωξη να οδηγήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα από συμβιβασμό σε συμβιβασμό, να βάλουν τους εργαζόμενους να διεκδικούν για τα αφεντικά.

Αυτό επιδιώκουν και τώρα. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη. Στα αιτήματα τους έχουν ενσωματωμένες τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, του ΣΕΒΚ, της μεγαλοεργοδοσίας για την επόμενη περίοδο.

Είναι οι ίδιες ηγεσίες που δεν έκαναν τίποτα και υπονόμευαν ανοιχτά όταν η κυβέρνηση χτυπούσε το απεργιακό δικαίωμα, όταν ψήφιζε τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν για άλλη μια φορά την υπογραφή τους στην αθλιότητα της κυβέρνησης των 586 ευρώ και 511 για τους νέους. Οι ίδιοι που συνυπέγραψαν με τον ΣΕΒ «Αναπτυξιακό Σχέδιο» που το ονόμασαν «εθνικό» και τη συμμαχία των προθύμων για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας «κοινωνική» και που τώρα καλούν τους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν και να στοιχηθούν πίσω από τα αντεργατικά σχέδια τους.

Οι πρώην εργαζόμενοι σε όλα τα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας συμπληρώνοντας μια δεκαετία πλέον γνωρίζουν από πρώτο χέρι, ποιες είναι οι συνέπειες όταν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στοιχίζονται πίσω από Λαναράδες ή άλλους επίδοξους επενδυτές.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηρίζεται στη βαρβαρότητα, την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, στη μαζική εξόντωση των αυτοαπασχολουμένων και της φτωχής αγροτιάς προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοφορίας τους.

Εμείς έχουμε ανάγκη από ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, όπου ο κλάδος μπορεί να αναπτυχθεί, να απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους απαλλαγμένους από την ανασφάλεια, την ανεργία και την εκμετάλλευση.

Μόνο με οργάνωση και αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας μπορούμε να παλέψουμε για ανάκτηση των απωλειών, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε και ούτε πρόκειται να μας χαριστεί. Είναι ανάγκη να πάρουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια, να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Απαιτούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων
  • ·         Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ
  • Υπογραφή των ΚΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • ·         Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
  • ·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
  • ·         Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

 

Όλοι στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν τα συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...