Οι Φοιτητές Για Μια Δημοκρατική Κοινωνία Του Πανεπιστημίου Της Μινεσότα Των ΗΠΑ (SDS UNM) Στέκονται Στο Πλευρό Του ΠΑΜΕ Και Των Ελλήνων Φοιτητών

Δημοσιεύτηκε στις

Η Φοιτητική Οργάνωση SDS στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στέκεται αλληλέγγυα με τους λαούς σε όλο τον κόσμο που εναντιώνονται στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τους παράνομους βομβαρδισμούς στη Συρία που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ στις 14 Απρίλη. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώνονται ενάντια στην συνέχιση των αμερικάνικων βομβαρδισμών στη Συρία και για αυτό αντιμετωπίζουν καταστολή και κρατική τρομοκρατία επειδή διαμαρτύρονται.

Στην Ελλάδα στις 16 Απρίλη φοιτητές και νεολαία διαδήλωσε ενάντια στις πολεμοκάπηλες ΗΠΑ πραγματοποιώντας συλλαλητήριο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ και επιχειρώντας να αποκαθηλώσει το άγαλμα του αμερικανού προέδρου Τρούμαν. Αντιμετωπίστηκαν με κυβερνητική καταστολή. Σύμφωνα με την καταγγελία και βίντεο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) που συμμετείχε στην κινητοποίηση, τα Ελληνικά ΜΑΤ χρησιμοποίησαν γκλοπς, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά και δακρυγόνα με στόχο να επιτεθούν στο πλήθος και να διαλύσουν την διαδήλωση (δείτε βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Xk_FayiO6ws & https://www.youtube.com/watch?v=sZM8Wzq_lYM ).

Η UNM SDS στέκεται στο πλευρό του ΠΑΜΕ και της διεθνούς κοινότητας που απαιτεί δικαιοσύνη για τους έξι φοιτητές που τραυματίστηκαν και τους 2 που αντιμετωπίζουν υπερβολικές κατηγορίες στην Ελλάδα.

Την στιγμή που η SDS στον αμερικάνικο νότο έχουν στόχο την αποκαθήλωση αγαλμάτων που τιμούν ιδιοκτήτες σκλάβων και τον Συνομοσπονδιακό Στρατό (στΜ: τον στρατό που ήταν υπέρ της διατήρησης της δουλείας στον αμερικανικό εμφύλιο) απαιτώντας να μπει τέλος στην δημόσια υπόμνηση και τίμηση της εθνικής καταπίεσης, της φυλετικής κυριαρχίας (στΜ: της Λευκής Φυλής), και του ρατσισμού, κατανοούμε τους αηδιαστικές προεκτάσεις και ομοιότητες με το να έχεις ένα άγαλμα του Χάρι Τρούμαν να στέκεται ακόμη στην Αθήνα της Ελλάδας. Δυστυχώς, πολλοί στις ΗΠΑ δεν θυμούνται ότι ήταν το «Δόγμα Τρούμαν» που σήμαινε ότι οι ΗΠΑ στήριξαν αντικομμουνιστικές δικτατορίες και στρατιωτική εξουσία στην Ελλάδα από το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου μέχρι και τα μέσα του ’70, αλλά και τη συνεχή στήριξη αντικομμουνιστικών στρατιωτικών καθεστώτων στην Ασία, την Λατινική Αμερική και την Αφρική. Αυτά τα καθεστώτα αδιακρίτως φυλάκιζαν και εκτελούσαν κομμουνιστές και άλλους που εναντιωνόντουσαν στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό μέχρι και σήμερα. Η SDS στέκεται στο πλευρό των γενναίων διαδηλωτών της Ελλάδας που τολμούν να εναντιώνονται στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και να απαιτούν ένα τέλος στην επέμβαση των ΗΠΑ στην Συρία.

Κάτω Τα Χέρια από Τη Συρία και Δικαιοσύνη για όσους Εναντιώνονται στην Ιμπεριαλιστική Επιθετικότητα!

Απόσυρση των Κατηγοριών Εναντίον των Αγωνιστών και Όσων Διεκδικούν Έναν Καλύτερο Κόσμο

Περισσότερα