Οι βιομήχανοι είναι εδώ. Οι μειώσεις μισθών στη ΝΕΣΤΛΕ συνεχίζονται.

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΠΟΤΩΝ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

΄Γ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β (ΕΚΑ) ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ 210522117 ΚΙΝ. 6945395196 6944880719

emailsyngatropo@hotmail.gr

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΣΤΛΕ

10/2/2015

Από χτες η εργοδοσία της ΝΕΣΤΛΕ ξεκινώντας από το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο και στη συνέχεια στις αποθήκες του Ασπροπύργου, ανάγκασε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας με μισθό μειωμένο κατά -10% ως και -38% σε ορισμένους εργαζόμενους!!!

Επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι προειδοποιήσεις του Συνδικάτου όλο το προηγούμενο διάστημα ότι όποια κυβέρνηση και να έχουμε, οι βιομήχανοι θα είναι εδώ, η εκμετάλλευση θα συνεχίζεται, θα συνεχιστεί το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Η ΝΕΣΤΛΕ ήταν μία από τις 11 πολυεθνικές που στην συνάντηση που είχαν τον Μάρτιο 2013 με την τότε κυβέρνηση είχαν ζητήσει τη μείωση μισθών, ώστε να προχωρήσουν σε «επενδύσεις». Η επίθεση λοιπόν ενάντια στους εργαζόμενούς της ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ συνεχίζεται αμείωτη και με συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μάλιστα προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά ότι τα αντεργατικά μέτρα θα έχουν και συνέχεια.

Η «ιστορία» της ΝΕΣΤΛΕ άλλωστε το επιβεβαιώνει:

  • Εκ περιτροπής 2ήμερη και 3ήμερη εργασία εργατών παραγωγής, με αποτέλεσμα να μην έχουν βιβλιάριο ασθενείας, και να μην δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

  • Απόλυση καθαριστριών και εργαζομένων στη διανομή ψυγείων και επαναπρόσληψη από εργολάβο με τα μισά λεφτά!

  • Εκβιαστικά στέλνει για δουλειά-λάστιχο (αλλιώς απολύει) μόνιμους από τον Ταύρο-παγωτό στα Οινόφυτα-καφές, χωρίς να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

  • Διακοπή συμβολαίων με πολλούς αντιπρόσωπους-διανομείς παγωτού και στους υπόλοιπους που παρέμειναν «ψαλίδισε» το ποσοστό κέρδους τους.

Η ΝΕΣΤΛΕ είναι η Νο1 εταιρεία τροφίμων παγκόσμια με πωλήσεις το 2013 πάνω από 75,6 δις ευρώ παγκόσμια (όσο το 40% ΑΕΠ της Ελλάδας…), με καθαρά κέρδη 32,67 εκατ. ευρώ (!!!) στην Ελλάδα τη διετία 2011-2012. Για να πετύχει την κερδοφορία αυτή προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση εργασίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργατικά ατυχήματα, δουλειά για λίγους μήνες το χρόνο σε και πολλές από αυτές σε θέσεις μαθητείας δηλαδή με μισθούς ψίχουλα.

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Τροφίμων και του Συνδικάτου έκανε άμεση παράσταση διαμαρτυρίας χτες 9/2 στο εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο καλώντας τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να μην υπογράψουν τις μειώσεις μισθών και προειδοποιώντας την εργοδοσία να σταματήσει άμεσα τα αντεργατικά μέτρα.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, όλοι χορτάσαμε αυτές τις μέρες από εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, στην Ευρώπη, στα σαλόνια, στη βουλή και στις πλατείες. Όμως η ζωή για τον εργάτη μέσα στο εργοστάσιο παραμένει όχι μόνο ίδια αλλά και χειρότερη, επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρύση «τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά». Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κούφιες και υποκριτικές υποσχέσεις για επαναφορά του κατώτατου μισθού, για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Οι ατομικές συμβάσεις υπό την απειλή της απόλυσης στη ΝΕΣΤΛΕ αποδεικνύει τι μας περιμένει, ότι οι ατομικές συμβάσεις θα είναι ο κανόνας, ότι το περίφημο 751 ευρώ σημαίνει ότι και οι μεγαλύτεροι μισθοί θα διαμορφωθούν με βάση αυτό, δηλαδή θα μειωθούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλα τα εργοστάσια και χώρους της ΝΕΣΤΛΕ σε όλη τη χώρα, να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και άμεση αντίδραση σε περίπτωση που οι μειώσεις επεκταθούν παντού.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΝΕΣΤΛΕ να μην δεχτούν τις μειώσεις στους μισθούς και τις ατομικές συμβάσεις. Ακόμα και οι συνάδελφοι που υπέγραψαν κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας και εκβιασμών, να συσπειρωθούν στο συνδικάτο και να πάρουν πίσω την υπογραφή τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο κλαδικό συνδικάτο, να οργανώσουν σε κάθε χώρο δουλειάς τον αγώνα, να μην δεχτούν τα ψίχουλα.

Να παλέψουμε για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικού νόμοι.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και η λαϊκή αξιοπρέπεια, μόνο μέσα από το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα μπορούν να κατακτηθούν.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΣΤΛΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

την Κυριακή 15/2 στις 11:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

 

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ

Το ΔΣ του Συνδικάτου

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου – Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Προχωράμε πιο αποφασιστικά με νέα 24ωρη απεργία στις 31 Μάη

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μεταλλεργάτες που εργάζονται στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις αποφάσεις...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect και λθ:  Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Το Σωματείο εκφράζει την θλίψη όλων μας για τον άδικο χαμό του 47χρονου εργάτη...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Για το εργοδοτικό έγκλημα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και...