Με εντολή της COSCO, οι μπράβοι της επιτέθηκαν στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της Cosco που με εντολή της, μπράβοι και μαύροι μηχανισμοί άλλων εποχών, επιτέθηκαν και χτύπησαν πισώπλατα μέρα-μεσημέρι τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων της επιχείρησης Μάρκο Μπεκρη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των εργαζομένων. 

 Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν! Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν στο λιμάνι και κανένα τόπο δουλειάς. Τέτοιες πρακτικές θα βρουν απέναντί τους συνολικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία, τους εργαζόμενους.

 Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που με την πολιτική της έχει δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας και ξεσαλώνει. Καλούμε τους εργαζόμενους στην Cosco να δυναμώσουν το σωματείο τους, την ενότητα τους. Να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης,  για αυξήσεις στους μισθούς, για συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

 Να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και στις βρώμικες μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδοσία προκειμένου να χτυπήσει αυτόν τον αγώνα, να σπάσει τη συλλογικότητα, να διαλύσουν το σωματείο το οποίο είναι κατάκτηση των εργαζομένων στην επιχείρηση. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ξέρει στο πετσί του από τέτοιες μεθόδους και προβοκάτσιες και έχει τη δύναμη την τόλμη και τη γνώση για να τα αντιμετωπίσει. 

Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους στο σωματείο και τους εργαζόμενους.

           

Comments are closed.