Μήνυμα προς τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους του Εμπορίου της Ελλάδας από το EK Μασσαλίας για την Κυριακή Αργία

Δημοσιεύτηκε στις

Στο ΠΑΜΕ έφτασε το παρακάτω μήνυμα από το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας της Γαλλίας, για τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους στο Εμπόριο που αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Μασσαλία, 19 Ιουλίου 2018

Συνάδελφοι

Το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας UD CGT 13 εκ μέρους των 34 000 μελών της στην περιφέρεια του Βouches du Rhône, εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στους εργαζομένους που παλεύουν στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας στην Ελλάδα.

Η UD CGT 13 επιθυμεί να επιβεβαιώσει μαζί σας την αντίθεσή της στην εργασία την Κυριακή, το άνοιγμα των επιχειρήσεων 7/7 ημέρες.

Η εργασία την Κυριακή πρέπει να παραμείνει εξαίρεση, περιοριζόμενη σε τομείς γενικού ενδιαφέροντος. Εκτός από αυτές τις καταστάσεις, παραμένουμε σταθερά αντίθετοι με την εργασία την Κυριακή.

Στη Γαλλία, ενώ μία πλειοψηφία των εργαζομένων κινητοποιούνται κατά της γενίκευσης της εργασίας την Κυριακή σε εμπορικά καταστήματα, η γαλλική κυβέρνηση επέβαλε τον λεγόμενο νόμο «Macron» δίνοντας τη δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα 12 Κυριακές το χρόνο και τη δημιουργία μιας απεριόριστης ζώνης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της γενίκευσης της εργασίας την Κυριακή.

Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας UD CGT 13

Περισσότερα

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...

Αλληλεγγύη στη Νέα Μεγάλη Απεργία των Εργατών της Γαλλίας στις 31 Γενάρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που κλιμακώνουν τον αγώνα...