Μήνυμα Αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη της Βραζιλίας για την Γενική Απεργία της 15ης Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Βραζιλίας και στην Γενική Απεργία στις 15 Απρίλη ενάντια στην απελευθέρωση της ενοικίασης εργαζομένων, του outsourcing.

Η διεθνής πείρα δείχνει ότι τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που ονομάζονται εταιρίες ενοικίασης, η ανάθεση έργων σε εργολάβους αξιοποιείται παγκοσμίως από τους καπιταλιστές για τη διάσπαση των εργαζομένων, το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, για τη μείωση των μισθών και το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση. Είναι ψέμα ότι το outsourcing θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας. Στην Ελλάδα η εφαρμογή όλων των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων, η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, οι μειώσεις στους μισθούς και η κυριαρχία της ενοικιαζόμενης εργασίας συνοδεύτηκε από εκτίναξη της ανεργίας στο 30%, ενώ παράλληλα και αυτοί που δουλεύουν εργάζονται σε 4ωρα και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με μισούς μισθούς, μισή ζωή. Το outsourcing είναι ακόμα ένα μέσο για την κατάργηση της σταθερής δουλειάς και αποφέρει αμύθητα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ καταδικάζει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η μόνη ταξική απάντηση σε αυτή τη σύγχρονη μορφή σκλαβιάς είναι ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Αγώνας για την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και του outsourcing. Αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις που καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, χωρίς διαχωρισμούς.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη του στην εργατική τάξη της Βραζιλίας και στις οργανώσεις μέλη της ΠΣΟ στην Γενική Απεργία της 15ης Απρίλη.

 Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

 

Περισσότερα

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...

Αποστολή του ΠΑΜΕ στην Δανία

Στις 4 και 5 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Δανία ύστερα από...

Αλληλεγγύη στους φοιτητές των ΗΠΑ-Καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Βράδυ Πρωτομαγιάς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον...