Μήνυμα Αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη της Βραζιλίας για την Γενική Απεργία της 15ης Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Βραζιλίας και στην Γενική Απεργία στις 15 Απρίλη ενάντια στην απελευθέρωση της ενοικίασης εργαζομένων, του outsourcing.

Η διεθνής πείρα δείχνει ότι τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που ονομάζονται εταιρίες ενοικίασης, η ανάθεση έργων σε εργολάβους αξιοποιείται παγκοσμίως από τους καπιταλιστές για τη διάσπαση των εργαζομένων, το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, για τη μείωση των μισθών και το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση. Είναι ψέμα ότι το outsourcing θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας. Στην Ελλάδα η εφαρμογή όλων των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων, η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, οι μειώσεις στους μισθούς και η κυριαρχία της ενοικιαζόμενης εργασίας συνοδεύτηκε από εκτίναξη της ανεργίας στο 30%, ενώ παράλληλα και αυτοί που δουλεύουν εργάζονται σε 4ωρα και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με μισούς μισθούς, μισή ζωή. Το outsourcing είναι ακόμα ένα μέσο για την κατάργηση της σταθερής δουλειάς και αποφέρει αμύθητα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ καταδικάζει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η μόνη ταξική απάντηση σε αυτή τη σύγχρονη μορφή σκλαβιάς είναι ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Αγώνας για την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και του outsourcing. Αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις που καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, χωρίς διαχωρισμούς.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη του στην εργατική τάξη της Βραζιλίας και στις οργανώσεις μέλη της ΠΣΟ στην Γενική Απεργία της 15ης Απρίλη.

 Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

 

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

Βίντεο από τις κινητοποιήσεις και την χθεσινή κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις συνεχιζόμενες...

Αλληλεγγύη στη Απεργία των Εργαζομένων της Ιταλίας στις 2 Δεκέμβρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ιταλίας και το Συνδικάτο USB...

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν επιτίθεται στους αγώνες των εργαζομένων των ΗΠΑ

 Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των ΗΠΑ που αγωνίζονται για αυξήσεις...