Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Πρωταγωνιστές Εμείς …… Για τις σπουδές και τα όνειρα μας..

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ…

 

Συνάδελφε/Συναδέλφισσα, ΟΛΟΙ :

 ΕΜΕΙΣ που προσπαθούμε να σπουδάσουμε στη σχολή μας, παρά τα καθημερινά εμπόδια και το κόστος σπουδών.

ΕΜΕΙΣ που θέλουμε να μάθουμε την επιστήμη μας, το επάγγελμά μας και ανυπομονούμε να το εφαρμόσουμε.

ΕΜΕΙΣ που έχουμε όνειρα για το μέλλον και θέλουμε να τα κάνουμε πράξη.

ΕΜΕΙΣ είμαστε οι σύλλογοι, τα όνειρά μας, οι ανυσηχίες για τις σπουδές και το μέλλον μας.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

 

ΜΑΖΙ            ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

                    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οι δεκάδες φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι που συσπειρώνονται σε αυτό, οι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που πάλεψαν, που αγωνίστηκαν απέναντι στα μνημόνια, απέναντι στην πολιτική που επιτίθεται στις σπουδές και το μέλλον μας.

 Καμία ανοχή-Καμία στήριξη στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας !!!

 Κι αυτό γιατί μετά τον σύντομο «μήνα του μέλιτος» και την δήθεν «σκληρή» διαπραγμάτευση, τελικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το θα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο προχώρησε στην παράταση κι επέκταση του μνημονίου, προχώρησε στην αλλαγή της ονομασίας της τρόικα( ΕΕ, ΔΝΤ,ΕΚΤ) σε τρεις θεσμούς (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ).

Η νέα συμφωνία που υπέγραψε η συγκυβέρνηση αποτελεί επί της ουσίας «γέφυρα» που ενώνει παλιά και νέα μνημόνια. Αποτελεί συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από το e-mail Χαρδούβελη στο email Βαρουφάκη, παραμένουν σε ισχύ όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι που τσακίζουν τις οικογένειές μας και εμάς. Είναι δηλαδή εδώ όσα μάτωσαν εμάς και τις οικογένειές μας: αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση και εφαρμοστικοί νόμοι.

Μαζί με αυτά στο e-mail Βαρουφάκη προβλέπεται νέα μείωση προυπολογισμών για τις σχολές μας!!!

Η θέση όλων εμάς, των φοιτητών και των σπουδαστών που αγωνιούμε για να καταργηθούν παλιά και νέα μνημόνια, για να μπεί ένα τέλος στην επίθεση που δέχονται οι σπουδές και το μέλλον μας, βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τους εταίρους, τους δανειστές, τις δεσμεύσεις, τους σεβασμούς στους κανόνες της ΕΕ και την πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια.

ΜΑΖΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ δεν χωρά στην ψευτοκατάρτιση, τα 5μηνά και τις ουρές της ανεργίας

 Παλεύουμε για επιστροφή του 50%-70% των προυπολογισμών που «κλάπηκε» τα τελευταία 6 χρόνια από τις μειώσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, για επιστροφή των αποθεματικών των Ιδρυμάτων μας που «κουρεύτηκαν» 87 εκατ. από ΑΕΙ και 100 εκατ. από ΤΕΙ. Γιατί χωρίς αυτά οι σχολές μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ήδη πολλές σχολές προειδοποιούν με λουκέτα!!! Γιατί δεν ανεχόμαστε προϋπολογισμούς φτώχειας για τα Ιδρύματα την ίδια στιγμή που ταϊζουν με δισεκατομμύρια βιομηχάνους και τραπεζίτες για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για δωρεάν σίτιση-στέγαση- μετακίνηση-βιβλία-αναλώσιμα, για ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, για επίδομα ενοικίου. Γιατί δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώνουμε ένα «σκασμό» λεφτά για να σπουδάσουμε!!!

Παλεύουμε για ολοκληρωμένη μόρφωση που δεν θα κόβεται και ράβεται στα μέτρα των επιχειρήσεων. Γιατί αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια για πλήρη προσαρμογή του περιεχομένου σπουδών και των αποφοίτων, στις ανάγκες των μονοπωλίων για περισσότερα κέρδη !!!

Παλεύουμε για κτήρια και εξοπλισμό που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Γιατί δεν ανεχόμαστε να είμαστε στοιβαγμένοι σαν τις «σαρδέλες», να παίζουμε μουσικές καρέκλες για να βρούμε θέση σε εργαστήριο ή θεωρία !!!

Παλεύουμε για να πεταχτούν έξω οι εργολάβοι από όλες τις πλευρές της λειτουργίας των Ιδρυμάτων μας. Γιατί δεν ανεχόμαστε να μένουμε χωρίς τα στοιχειώδη, όπως η καθαριότητα και η θέρμανση των σχολών μας, επειδή εξαρτώνται από τα κέφια των εργολάβων !!!

Παλεύουμε για προσλήψεις καθηγητών, μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και διοικητικών ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε όπως μας αξίζει. Γιατί οι απολύσεις των διοικητικών, που παραμένουν εδώ και με τη νέα συγκυβέρνηση, αφήνουν ερημωμένες τις γραμματείες, τις βιβλιοθήκες και τις υπόλοιπες υπηρεσίες των σχολών μας. Γιατί οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό μας στερούν θεωρίες και εργαστήρια που κόβονται από το πρόγραμμα σπουδών μας!!!

Παλεύουμε για να ξηλωθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ για Πανεπιστήμια Α.Ε. Για να ξηλωθεί συνολικά ο Νόμος-πλαίσιο, το σχέδιο Αθηνά και να καταργηθεί η ΑΔ.ΙΠ για την οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στάζι «μέλι» και θέλει να υιοθετήσει τις προτάσεις της όπως το «νέο σχέδιο Αθηνά 2».

Παλεύουμε για έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των μονοπολίων. Γιατί θέλουμε ουσιαστική έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας θα απολαμβάνει ο λαός. Την ίδια ώρα ο νέος υφυπουργός Έρευνας κ. Φωτάκης καλεί σε ενίσχυση της έρευνας για λογαριασμό επιχειρήσεων, με γενναία χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Παλεύουμε ώστε το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε ένα κάρο πανάκριβα μεταπτυχιακά και να μαζεύουμε ένα σωρό πανάκριβα πιστοποιητικά. Την ώρα μάλιστα που ο νέος Υπουργός δηλώνει υπερασπιστής των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

Παλεύουμε για το μέλλον μας μετά το πτυχίο.

Γιατί δεν ανεχόμαστε οι γνώσεις μας, η έρευνα και τα επιτεύγματά της να αξιοποιούνται για την κερδοφορία των πολυεθνικών, για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, για την εξαπόλυση νέων πολέμων και όχι για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε όλο το φάσμα της ζωής τους, στην υγεία, την εργασία, την κατοικία και το περιβάλλον.

Γιατί οι κόποι και οι θυσίες των οικογενειών μας ώστε να μπορέσουμε να σπουδάσουμε, δεν είναι για να περιφερόμαστε από χώρα σε χώρα και από κλάδο σε κλάδο, φτηνό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, αναλώσιμο υλικό των επιχειρήσεων.

Γιατί δεν μας αξίζει μια ζωή στην ανεργία με 5μηνά διαλείμματα σε προγράμματα ψευτοαπασχόλησης με 400 ευρώ, χωρίς δικαιώματα. Την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεσμεύεται να συνεχίσει τα ίδια άθλια προγράμματα.

ΜΑΖΙ Για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος

 Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξει ριζικά σελίδα το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Απέναντι στα προβλήματα και τις ανησυχίες μας υπάρχει λύση και βρίσκεται στην αγωνιστική αναζωογόνηση των συλλόγων μας.

 Μπες σήμερα στον αγώνα, δεν υπάρχει ατομική λύση !

Βάλε και εσύ το λιθαράκι σου για να οργανωθεί η αντίσταση και η αντεπίθεση !

 Δώσε μάχη

 

Για φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα:

 που θα βάζει στο στόχαστρο παλιά και νέα μνημόνια

 που θα μάχεται ενάντια στην πολιτική της ΕΕ

 που θα βάζει εμπόδια και αντιστάσεις στην πολιτική που μαυρίζει τις δικές μας ζωές για το συμφέρον των μονοπωλίων.

Για συλλόγους :

 Όπλο στα δικά μας χέρια. Σύλλογοι που θα ενημερώνουν, θα οργανώνουν την διεκδίκηση και τη

συλλογική συζήτηση. Συλλόγους που θα μάχονται για το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη

δουλειά με δικαιώματα.

 Που θα είναι η φωνή των εργαζόμενων φοιτητών. Που θα παίρνουν θέση στο πλευρό του ταξικού

εργατικού κινήματος, για την στήριξη των εργαζόμενων φοιτητών και των πρακτικάριων.

 Που θα αγκαλιάζουν την πολιτιστική δημιουργία και την αθλητική δραστηριότητα. Σύλλογοι που

θα παλεύουν για μέτρα στήριξης πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων .

 ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

 Δεν θα αφήσουμε οι σύλλογοί μας να γίνουν «χειροκροτητές» νέων αντιλαϊκών συμφωνιώνκυβέρνησης-ΕΕ

 Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα παλέψουμε ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης- ΕΕ γιατί δεν χωράμε στο ίδιο κάδρο, εμείς και τα τεράστια προβλήματά μας, με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως ο ΣΕΒ, που έτρεξαν να συγχαρούν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα παλέψουμε για άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των νόμων που μαυρίζουν τις ζωές μας και όχι για να αλλάξει όνομα το νέο μνημόνιο, ούτε για να εφαρμοστεί το 70% του μνημονίου και το 30% του ΟΟΣΑ.

 Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα παλέψουμε για την απαλλαγή από κάθε δυνάστη του λαού μας, την ΕΕ και τα μονοπώλια και όχι για να αλλάζει το όνομα της «τρόικα» σε «θεσμοί».

 Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα παλέψουμε για το μέλλον μας, απαλλαγμένοι από το χρέος που φορτώνεται στις πλάτες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Δεν θα βγούμε στο δρόμο για το πότε και με ποιον τρόπο θα πληρώσουμε το χρέος. Τα μονοπώλια και τα κέρδη τους το δημιούργησαν και όχι οι οικογένειές μας και εμείς.

ΜΑΖΙ Κάνουμε την αγανάκτηση και την οργή μας δύναμη διεκδίκησης, πάλης και αντεπίθεσης.

Άλλαζουμε τους συσχετισμούς στους συλλόγους μας. Κάνουμε στην άκρη παλιούς και νέους πλασιέ των μνημονίων.

Καταδίκασε όσους ευθύνονται για την εκρηκτική κατάσταση που βιώνεις, την πολιτική της ΕΕ, τις δεσμέυσεις, τους κανόνες που τσακίζουν τις ζωές μας με νέα και παλιά μνημόνια. Η καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να εκφραστεί και μέσα στους συλλόγους μας, αποδυνάμωσε στα Δ.Σ. των συλλόγων μας τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ !!!

 Γιατί

  Στήριξαν με κάθε τρόπο μέσα στις σχολές την βάρβαρη επίθεση προς το λαό μας. Ήταν πρώτοι στην υπεράσπιση συμφωνιών και μνημονίων όπως τα σημερινά.

 Έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό στην υπεράσπιση των νόμων και των προγραμμάτων της ΕΕ, προγραμμάτων υπερεκμετάλευσης της νεολαίας όπως τα voucher, για την υποβάθμιση των σπουδών μας όπως ο Νόμος-πλαίσιο και το σχέδιο Αθηνά.

 Πιάστηκαν τα χέρια τους από τα «υπέρ» που ψήφιζαν τα προηγούμενα χρόνια στους μειωμένους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων μας.

 Στις θέσεις τους υπάρχουν προτάσεις όπως η ύπαρξη μη κρατικών Πανεπιστημίων.

 Ζητούν την παραχώρηση των εστιών σε ιδιώτες όπου οι φοιτητές θα πληρώνουν μίσθωμα

 Ζητούν την εύρεση «χορηγών» για τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, προφανώς με ανταλλάγματα (παρέμβαση στο τι και πώς μαθαίνουμε, εμπόριο εκπαιδευτικών και ερευνητικών προϊόντων) κ.ά.

 

Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο σε όσες σχολές είναι 1η δύναμη δίνουν τα «ρέστα» τους στη διάλυση των συλλόγων μας. Βάζουν εμπόδια στη συλλογική συζήτηση, καταψηφίζουν προτάσεις για στήριξη των ανέργων, για κατάργηση των προγραμμάτων υπερεκμετάλλευσης, αιτήματα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Έχουν μετατρέψει τους συλλόγους των φοιτητών και σπουδαστών σε ρουσφετολογικούς μηχανισμούς και διατηρούν παζάρια με επιχειρηματίες, καθηγητές και προέδρους.

 Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ΕΑΑΚ, που έσταζαν μέλι από την πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης μιλώντας για «ελπιδοφόρες εξαγγελίες» και καλλιεργώντας αυταπάτες, ενώ και τώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε παράταση του μνημονίου καλούν το φοιτητικό κίνημα να παλέψει για να «πιέσει την κυβέρνηση να κάνει ό,τι λέει το πρόγραμμά της». Δηλαδή η ΕΑΑΚ δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει αγώνα σύγκρουσης, που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αντίθετα καλεί να παλέψουμε για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, δηλαδή ένα πρόγραμμα που προβλέπει διευκολύνσεις και παροχές στους μονοπωλιακούς ομίλους και ψίχουλα για το λαό. Και ταυτόχρονα παλεύει σκορπώντας παντού αυταπάτες, ότι οι λύσεις βρίσκονται σε «κλαψουρίσματα» και «παρακάλια» προς την ΕΕ και τα υπόλοιπα κοράκια των επιχειρηματικών ομίλων.

 Καμία εμπιστοσύνη στην παράταξη της ΑΡΕΝ, την νέα κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που μετά τη νέα συμφωνία-μνημόνιο έχει το θράσος να ζητάει… υπομονή από τους φοιτητές και τους σπουδαστές.

 Στην ουσία θέλουν να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θέλουν αυτοί να προχωράνε τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική και εμείς να χειροκροτούμε στις «πλατείες». Όμως η υπομονή είναι για όσους αντέχει η τσέπη τους. Η κατάσταση στα σπίτια μας και στα αμφιθέατρά μας είναι ήδη εκρηκτική. Την ώρα που προωθείται παράταση της κόλασης του μνημονίου, εμείς δεν έχουμε συμφέρον να δείχνουμε στήριξη σε “σκληρές” διαπραγματεύσεις που τελικά οδηγούν σε νέα μνημόνια.

 Αυτές οι δυνάμεις παλεύουν από κοινού ώστε το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα να είναι ουρά της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, το δείχνουν στην πράξη όταν από κοινού ΑΡΕΝ και ΕΑΑΚ πρωτοστατούν στην διάλυση και τον εκφυλισμό του κινήματος από το δικό τους μετερίζι. Ήταν απέναντι σε προσπάθειες οργάνωσης σε έτη, εργαστήρια, κατηγορώντας τους φοιτητές για διάσπαση των συλλόγων! Ήταν απέναντι στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων, που βούλιαξε το Σύνταγμα με τη συμμετοχή 71 φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

 Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα μπορεί να ανασυγκροτηθεί. Και θα γίνει γιατί το απαιτούν οι ανάγκες μας!

 Τώρα είναι η ώρα! Οργάνωση σε κάθε σχολή, τμήμα και έτος για την ανατροπή.

 Δώσε και εσύ την μάχη της ενημέρωσης, της συζήτησης και οργάνωσης σε κάθε σχολή, τμήμα και έτος.

 Περηφάνια και αξιοπρέπεια θα πει αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει, απέναντι σε κυβερνήση και ΕΕ

 ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. στην Εταιρία Κτιριακές Υποδομές: Επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο κια στη σχολική στέγη με …σοβαντίσματα

Αυτές τις μέρες, προφανώς λόγω έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση εξήγγειλε «παρεμβάσεις...

Σύλλογος Επιτυχόντων Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ: 12 Σεπτέμβρη Διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Εσωτερικών

Σας ενημερώνουμε ότι στις 12/9 και ώρα 11:00, ο Σύλλογος Επιτυχόντων Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ο Σκλαβενίτης υπεράνω νόμων και του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην εργασία!

Τρίτη 10 Σεπτέμβρη ήταν προγραμματισμένος έλεγχος από μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών και εκπροσώπου εργαζομένων μετά...