Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Η Επιτροπή Μετεγγραφέντων Φοιτητών καλούν στην κινητοποίηση 20 Γενάρη στο Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/01 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!

Η κατάσταση με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι χιλιάδες μετεγγραφέντες φοιτητές είναι τραγική! Με την ανακοίνωση του Υπουργείου παιδείας μαθαίνουμε ότι μένουν έξω από τη σχολή τους 4534 φοιτητές!!

Για εμάς που δεν καταφέραμε να περάσουμε στις σχολές που έχουμε επιλέξει η μετεγγραφή ήταν η μόνη λύση που είχαμε για να σπουδάσουμε! Είμαστε παιδιά που δύσκολα τα βγάζουμε πέρα με χαμηλό εισόδημα ή με προβλήματα υγείας στις οικογένειες μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σπουδάσουμε σε μία πόλη μακριά από τον τόπο διαμονής μας! Μάλιστα κόπηκαν μέχρι και φοιτητές που είχαν μέχρι 6 και 7 μόρια!!!

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει στείλει ακόμα τα ονόματα των παιδιών που πήραν τη μετεγγραφή στα τμήματα που πέρασαν ώστε να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος ενώ η εξεταστική έχει ήδη ξεκινήσει!!

Μας κοροϊδεύουν και αδιαφορούν για το μέλλον και τις σπουδές μας!

Την ίδια στιγμή οι Διοικήσεις των Πανεπιστημίων μας λένε ότι δεν μπορούν να μας δεχτούν όλους! Όμως γνωρίζουμε ότι οι Διοικήσεις των σχολών έχουν το δικαίωμα( προβλέπεται από κατάλληλη εγκύκλιο) να αυξήσουν το ποσοστό των μετεγγραφέντων στο κάθε τμήμα και άρα να μας δεχτούν όλους !

Πρέπει όμως να πιέσουμε!

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι! Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και οι συμφοιτητές μας από την αρχιτεκτονική πέρυσι και τελικά μετά από αγώνες κατάφεραν να τους πάρουν όλους στο τμήμα τους!

Απαιτούμε :

  • Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές και κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνο!

  • Να γίνουν αναπληρώσεις των εργαστηρίων που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές.

  • Να ανοίξουν τα απαραίτητα συστήματα ώστε να γίνουν οι δηλώσεις μαθημάτων.

  • Να πάρουν όλοι οι φοιτητές από μετεγγραφή τις φοιτητικές παροχές που δικαιούνται με τη λήψη κωδικών και πάσο, όπως δωρεάν σίτιση-συγγράμματα-αναλώσιμα!

  • Να υπάρξουν έξτρα ημερομηνίες μετά το τέλος της εξεταστικής ώστε να διευκολυνθούν οι μετεγγραφέντες που θα λάβουν τώρα τα βιβλία τους για να περάσουν τα μαθήματα!

  • Να σταλούν τώρα από το υπουργείο στις γραμματείες των τμημάτων οι κατάλληλες λίστες με τα ονόματα των μετεγγραφέντων που πέρασαν στις σχολές τους!

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...