Κοινή Διακήρυξη των Ταξικών Συνδικάτων Της Τουρκίας Αλληλεγγύης με την Γενική Απεργία της 17ης Μαΐου και τις κινητοποιήσεις σε όλες τις ελληνικές πόλεις στις 18 Μαΐου

image_pdfimage_print

Αγαπητοί σύντροφοι,

Ως εκπρόσωποι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Τουρκία –τα Συνδικάτα Μετάλλου BirlesikMetal, Μεταφορών NakliyatIs και Υπηρεσιών-Εμπορίου SosyalIs, – θα θέλαμε να εκφράσουμε την ισχυρή μας αλληλεγγύη προς το ΠΑΜΕ, την ταξική και επαναστατική δύναμη στην Ελλάδα για τη διοργάνωση της Γενικής Απεργίας Στις 17 Μαΐου και τις κινητοποιήσεις στις 18 Μαΐου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Στον σημερινό κόσμο, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε διάφορες χώρες δέχονται επίθεση από τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό. Μαζί με τα άλλα μέσα, η επίθεση αυτή υλοποιείται μέσω οικονομικών οργανισμών όπως το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα κλπ., Που δεν φέρνουν τίποτα για την εργατική τάξη εκτός από την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Φυσικά οι κυβερνήσεις που συνεργάζονται με τους ιμπεριαλιστές διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εκτεταμένη εκμετάλλευση. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακριβές παράδειγμα αυτής της διαδικασίας.

Με το 4ο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-Κεφαλαίου-ΕΕ, ισχυρίζονται ότι εφαρμόζουν μια λεγόμενη “δίκαιη ανάπτυξη” στην Ελλάδα. Από τις προηγούμενες εμπειρίες, μπορεί κανείς εύκολα να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι άλλο ένα τέχνασμα που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση. Τα νέα μέτρα θα φέρουν αναμφίβολα ανάπτυξη προς όφελος των καπιταλιστών. Όλο και περισσότερη καταστροφή για την εργατική τάξη.

Με αυτή τη συμφωνία το Κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο συνεργάτης τους ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να:

– καταστρέφουν τις συλλογικές Συμβάσεις σε επίπεδο κλάδων

– να απελευθερώσουν τις μαζικές απολύσεις και να νομιμοποιήσουν το λοκ-αουτ

– να επιβάλλουν νέους φόρους

– να κάνουμε νέες περικοπές συντάξεων και ούτω καθεξής …

Ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Τουρκία, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ισχυρή μας αλληλεγγύη με την εργατική τάξη στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αγώνας που διεξάγουν οι σύντροφοί μας στην Ελλάδα είναι, ταυτόχρονα, εναντίον των «κίτρινων» συνδικάτων που είναι οι πιο σταθεροί σύμμαχοι των καπιταλιστών.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη της εργατικής τάξης!

Τα Συνδικάτα

Nakliyat-İş

Birleşik Metal-İş

Sosyal İş

Comments are closed.