Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού : Όλοι στη στάση εργασίας στη PD Services στις 25 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

Τη Δευτέρα 25/6 στις 10.30 πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) θα πραγματοποιηθεί η τριμερής σύσκεψη την οποία έχει ζητήσει το σωματείο μας και στην οποία έχουν κληθεί από το Υπουργείο να συμμετέχουν η Τράπεζα Πειραιώς και η PDServices.

Στο δρόμο για την υλοποίηση των στόχων της AGENDA 2020 για πιο φτηνό ευέλικτο απογυμνωμένο από δικαιώματα εργατικό δυναμικό η Τράπεζα Πειραιώς μετά το χτύπημα σε φύλακες και καθαρίστριες, την εθελουσία που συνεχίζεται… τα εγκαίνια ηλεκτρονικών κατ/των, την κλιμακούμενη υπενοικίαση εργαζομένων κ.α. προχώρησε, στα μουλωχτά, στην πώληση της θυγατρικής εταιρείας PDS (DirectServices) στην ICAP, προκειμένου να μειώσει τις υποχρεώσεις της σε μισθολογικό και μη μισθολογικό εργατικό κόστος. Μια πώληση που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί εκτός τράπεζας τους διάσπαρτους πάνω από 300 συναδέλφους, που κάνουν τραπεζικές εργασίες (ταμίες, υπαλλήλους Κεντρικών Υπηρεσιών με έμφαση τα collections, διαχείριση ληξιπρόθεσμων δανείων, καθώς και Τεχνικά Έργα, Εγκριτικά κέντρα, οικον. υπηρεσίες, κ.α.) που αφού τους ξεζούμισαν για τα καλά, τους ξεφορτώνονται γιατί είναι κόστος για την τράπεζα!! Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για αρκετών ετών συναδέλφους που έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με ωριμάνσεις, με εμπειρία στο αντικείμενο των τραπεζικών εργασιών, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τράπεζας για πολλά χρόνια, αμείβονται με κατώτερες αμοιβές από τους τραπεζοϋπάλληλους χωρίς επιδόματα, και βρίσκονται εκτός Κλαδικής ΣΣΕ, με ευθύνες που βαρύνουν ΟΤΟΕ και Συλλόγους, οι οποίοι αρνούνται να εντάξουν αυτούς τους εργαζόμενους στους Συλλόγους για να μη χαλάσουν τα κέφια των τραπεζιτών και τους ξοδέψουν!!

Το Κλαδικό Σωματείο από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων της PDServices, για την οργάνωση του αγώνα τους ενάντια στα σχέδια της Τράπεζας. Σε αυτό το πλαίσιο ζητήσαμε την τριμερή στο Υπουργείο Εργασίας όπου θα κληθεί η Τράπεζα να λογοδοτήσει αλλά και να δεσμευτεί ότι οι εργαζόμενοι δε θα χάσουν ΤΙΠΟΤΑ από τα κεκτημένα τους. Όμως για να έχουν ουσία και αποτέλεσμα αυτές οι διαδικασίες ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ συμμέτοχοι να είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, να δει η Τράπεζα ότι η μάχη δε θα τελειώσει μέσα σε ένα γραφείο στο Υπουργείο.

Για το λόγο αυτό το Κλαδικό Σωματείο θα προκηρύξει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την PDServices την ημέρα που θα διεξαχθεί η τριμερής στο Υπουργείο, τη Δευτέρα 25/6 από τις 8.00 έως τις 12.00 πμ, για να είναι παρόντες στο Υπουργείο και οι εργαζόμενοι της PDServices.

Από τη μάχη αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς. Να ξεπεράσουμε το φόβο, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις αυταπάτες και τον εφησυχασμό, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας σήμερα και να ανοίξουμε το δρόμο για το αυτονόητο: την πρόσληψη από την Τράπεζα Πειραιώς ΟΛΩΝ όσων εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια ως τραπεζοϋπάλληλοι “δευτέρας κατηγορίας”.

Στη μάχη αυτή το ΠΑΡΩΝ επιβάλλεται να δώσουν και τα 6 σωματεία της Πειραιώς με αποφάσεις για στάση εργασίας σε όλη τη Τράπεζα Πειραιώς και η ΟΤΟΕ και το Ε.Κ.Α έμπρακτα και όχι απλώς με ευχολόγια και κούφιες διαβεβαιώσεις.

Στην τριμερή σύσκεψη θα συμμετέχει με πρόσκληση του σωματείου μας και η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του υπό ίδρυση σωματείου των εργαζομένων της PDServices. Το σωματείο αυτό που ήρθε ως αποτέλεσμα της συσπείρωσης των εργαζομένων, των ανοιχτών συνελεύσεων στον χώρο του RBU (Μεσογείων) αλλά και της πολύχρονης εκεί δράσης των μελών του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, τραπεζοϋπαλλήλων και μη, ξεκινάει στην πορεία του σε συνθήκες “μάχης” και είναι κρίσιμο οι αποφάσεις και οι δράσεις του να στηρίζονται με ενεργή συμμετοχή από το σύνολο των εργαζόμενων της PDServices. Σε αυτή τη μάχη το Κλαδικό Σωματείο θα είναι δίπλα τους.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/6 ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8.00 – 12.00 ΠΜ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ 29 ΣΤΙΣ 10.00 ΠΜ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...