Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Τα χέρια των εφοπλιστών και της κυβέρνησης είναι λερωμένα με το Μαζουτ που κάλυψε το Σαρωνικό

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μαζί με άλλα Σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη και ώρα 18:30 στην Πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον Πειραιά.

Με το «ναυάγιο» του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, επιβεβαιώθηκαν πράγματα ήδη γνωστά για εμάς: Η κερδοφορία του κεφαλαίου, στην προκειμένη περίπτωση του εφοπλιστικού, μπαίνει πάνω απ’ όλα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, κάνουν πλάτες σε εργοδότες, εφοπλιστές και βιομηχάνους. Ο κρατικός μηχανισμός δεν αντιμετώπισε τη ρύπανση, δεν προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία του λαού, γιατί αυτά έρχονται σε κόντρα με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου για κερδοφορία.

Όταν τα πάντα δίνονται στο κεφάλαιο, συμβαίνουν και μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές, η προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Αν και σε μικρότερη κλίμακα, αυτό το «ναυάγιο» και η επιμόλυνση που προκάλεσε, φέρνει σε όλων το μυαλό τις μεγαλύτερες καταστροφές, όπως αυτή της εξέδρας άντλησης πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικό, ιδιοκτησίας ΒΡ, την προσάραξη του EXXON VALDEZ, τη βύθιση του Irenes Serenade και άλλα πολλά μεγάλης κλίμακας περιστατικά διαρροής τόνων υδρογονανθράκων.

Πρέπει να συγκρουστούμε με την παραχώρηση των δικαιωμάτων εξόρυξης σε μεγάλους πολυεθνικούς μονοπωλιακούς ομίλους, οι οποίοι θα κοιτάξουν πρώτα απ’ όλα να βγάλουν υψηλά κέρδη, με ότι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους και περιβάλλον!

Γι’ αυτό η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων πρέπει να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα, που θα υπηρετεί το λαό και θα ελέγχεται από τους εργαζόμενους. Θα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος, θα εξασφαλίζει την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Θα αξιοποιεί τα ενεργειακά αποθέματα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε κατανάλωση ενέργειας!

Καλούμε τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν απαιτώντας:

Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Την πλήρη ανάληψη του κόστους απορρύπανσης από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Να μην πληρώσει ο λαός.

Σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με δικαιώματα και μέτρα ασφάλειας της ζωής και της υγείας τους!

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

           Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού...

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής: Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη Δημόσια Υγεία. Το νομοσχέδιο...