Κλέβουν ακόμα και τα ψίχουλα που έχουν για μισθό από τους σπουδαστές της Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Να πληρωθούν τώρα όλοι οι σπουδαστές μαθητείας του ΟΑΕΔ!

 

 

            Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει τις προτεραιότητες που έχει με κάθε αφορμή! Έχουν αφήσει με άδεια τσέπη χιλιάδες σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα που κάνουν την πρακτική τους άσκηση, αλλά έχουν φροντίσει με τους “αλγόριθμους” και τις αλχημείες τους να πληρώσουν τις επιχειρήσεις στις οποίες παρέχουν “τσάμπα” εργατικό δυναμικό στο όνομα της “μαθητείας”!

             Οι δεκάδες καταγγελίες σπουδαστών της Μαθητείας του ΟΑΕΔ από  Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και αλλού στα Σωματεία τους επιβεβαιώνουν την εκρηκτική κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τους νέους από τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ και τις οικογένειές τους, έχοντας τους απλήρωτους για πάνω από 6 μήνες.

 Είναι απαράδεκτο!

             Τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτήν την κατάσταση!

             Τα χρήματα με τα οποία πληρώνονται, όταν και εφόσον, αναλογούν στο 75% του κατώτερου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, 17,12 ευρώ μεικτά από τα οποία ο εργοδότης καταβάλει μόνο τα 6 ευρώ και τα υπόλοιπα προέρχονται από την βαριά φορολογία των εργατικών – λαϊκών οικογενειών βαφτισμένα ως επιδοτούμενο πρόγραμμα “ΕΣΠΑ” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

             Με προγράμματα που θα παρέχουν “τσάμπα” εργαζόμενους στις επιχειρήσεις και μισθούς πείνας για τους νέους έχουν σχεδιάσει να “καταπολεμήσουν” την ανεργία στους νέους που έχει φτάσει στο 40%.

             Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και τα εκατοντάδες Σωματεία που συσπειρώνονται σ’ αυτό σε όλη τη χώρα στηρίζουν με όλους τους τρόπους μέσα στους χώρους δουλειάς και στις σχολές τα δίκαια αιτήματα που έχουν οι σπουδαστές στις σχολές  Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

             Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών σε όλη τη χώρα και απαιτούν από τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας να καταβάλλουν τώρα σε όλους τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ τους μισθούς που τους χρωστάνε.

             Καλούμε τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα να ενημερώσουν όλους τους σπουδαστές της Μαθητείας του ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε χώρους δουλειάς απλήρωτοι. Να στηρίξουν με αποφάσεις και με τη συμμετοχή τους τις κινητοποιήσεις και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματίσει τα Συμβούλια των Σπουδαστών από τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

           Στην Αθήνα  την Τρίτη 4 Ιούλη, στις 12μμ στα Γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΑΕΔ στον Άλιμο.

Και στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται στην υπόλοιπη χώρα!

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ

Περισσότερα

Γραμματεία Νέων : Κάλεσμα για εκδήλωση 25 Απρίλη στη 1μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς (αμφιθέατρο) στο Πεδίον του Άρεως

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα  ΔΕΝ θα γίνουμε! Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα!» Η Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ απευθύνει...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ για τις εξελίξεις με το ΚΕΘΕΑ

 Η γραμματεία νέων του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την  φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του...