Τρίτη, Σεπτέμβριος 25

Καταγγελία του Σωματείου εργατοϋπαλλήλων στην εταιρία Κελαϊδίτης για τις απολύσεις στην EURODRIP

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της EURODRIPπου προχώρησε σε άδικη και καταχρηστική απόλυση δυο εργαζομένων μελών του επιχειρησιακού σωματείου, προσπαθώντας να ανακόψει την ενδυνάμωσή του, μπροστά στις πρώτες του αρχαιρεσίες. Η εργοδοσία φοβάται την οργάνωση των εργατών, γιατί ξέρει ότι έχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η μέχρι τώρα δράση του σωματείου που έχει μπει μπροστά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, έχει δικαιώσει αυτούς τους φόβους.

Η συγκεκριμένη ενέργεια στρέφεται ενάντια στο σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος γι’ αυτό και δεν μπορούμε να την επιτρέψουμε. Απαιτούμε από την εργοδοσία να σταματήσει τώρα τις διαδικασίες των απολύσεων των δύο συναδέλφων, όπως και κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της EURODRIPκαι δεσμευόμαστε πως θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, έτσι ώστε να καταλάβει και αυτή και κάθε άλλη εργοδοσία, πως όταν απλώνει χέρι στα σωματεία, θα βρίσκει εναντίων της όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. ο μόνος τρόπος που έχουν οι εργαζόμενοι να προστατέψουν τη δουλειά τους και τη ζωή τους συνολικά είναι η οργάνωση στα σωματεία τους.

 

Comments are closed.